Η «ασημένια δραχμή», το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και οι «αρρωστημένες συμφωνίες»

Τι αναφέρει το πολυσέλιδο πόρισμα του ανακριτή για το σχέδιο «Πυθία»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:06
26/06/2015
Η «ασημένια δραχμή», το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και οι «αρρωστημένες συμφωνίες»
11
loading

Φως σε σκοτεινές πτυχές του πολιτικού παρασκηνίου σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, επιχειρεί να ρίξει με το πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, εστιάζοντας στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Η πολυετής ανάκριση έκλεισε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει  σχέδιο για νέο εθνικό νόμισμα το οποίο αποκαλεί «ασημένια δραχμή», το 2012, με πρωταγωνιστή στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. Το παζλ των αποκαλύψεων συνθέτουν  ισχυρά πρόσωπα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πράκτορες που στην πορεία εξαφανίστηκαν, απόρρητες εκθέσεις και  τηλεγραφήματα του wikileaks.

Οι αναφορές  του ανακριτικού πορίσματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.

Η ασημένια δραχμή

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο  «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος  συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία. Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή. Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.»

Ο ανακριτής αναφέρει πως  πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.

Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι « θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών.»

Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

«Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς όπως αναφέρει: «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.»

Οι «αρρωστημένες συμφωνίες» και τα Wikileaks

Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.

Από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων – σύμφωνα με το πόρισμα- προκύπτει ότι  «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι... Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.»

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13».

Η μεσολάβηση του εφοπλιστή

Οι αντιδράσεις των Αμερικανών για τους αγωγούς καταγράφονται στο πόρισμα το οποίο αναφέρεται και στο ρόλο διαμεσολαβητή του φέρεται να είχε γνωστός εφοπλιστής.

«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία.»

Ο Αμερικανός πράκτορας και οι υποκλοπές

Στο πόρισμα –Φούκα αναφέρεται ότι στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

Η διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ

Σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη.

«Να σταματήσει η έρευνα»

Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω  ανάπτυξη τους.»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Αγγελος

  Πρός τον Κωστάκη Καραμανλή τον πλαδαρό τεμπελόφουσκα και τους κύκλους του:ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!!Να σας έλθη καταπάνω ο Γιώργος Καρατζαφέρης να σας στήση στο Γουδί!!

 2. avatar butler29

  σχεδιαζαν να τον δολοφονησουν ο θανασης και ο μπαιρακταρης...

 3. avatar Αντιφάσεις

  Κάτι δεν πάει καλά με το δημοσίευμα. είναι δυνατόν να θέλουν να μας κρατήσουν στην ευρωζώνη και να υπάρχει κάποιος (π.χ. ο Ρόντος, συνεργαζόμενος με δυτικές μυστικές υπηρεσίες) που επιπλέον αντιτάσσεται σε ελληνορωσική οικονομική συνεργασία με σχέδιο δολοφονίας πρωθυπουργού αλλά συγχρόνως να υπονομεύει την έξοδό μας από την Ευρωζώνη και τη δημιουργία δραχμής; Δραχμής με μέταλλα να έρχονται από τρίτες χώρες εκτός ελέγχου των τοκογλύφων χρηματοπιστωτών; Και τι μέταλλα! 20% ασήμι στο κέρμα που δύσκολα το υποτιμάς γιατί βρίσκεις φραγμό στην αξία του μετάλλου. Δηλαδή το φιλοευρωπαικό, φιλοδυτικό μπλόκ να μας βγάζει από την ευρωζώνη και να μας φτιάχνει ισχυρή δραχμή!

  1. avatar Αγγελος

   Φίλε,πολύ σωστά το έπιασες.Έτσι που μας το πλασάρουν,οι κύκλοι του πλαδαρού τεμπελόφουσκα,όποιος μιλά για επαναφορά της δραχμής είναι "ή ύποπτος για παπαγαλάκι των ξένων ή ένας κακός συνωμότης".Ο τεμπελόφουσκας που σε 5 χρόνια διπλασίασε το χρέος της χώρας μας είναι ακόμα βουλευτής,έχει το "καπετανάτο" του κι εμείς πεθαίνουμε!Ολη αυτή η παραφιλολογία περί "σχεδίου δολοφονίας του" τι μας δίνει για ανακούφιση μας;Τίποτε!!
   Απλά οι παρατρεχάμενοι του τεμπελόφουσκα έβαλαν όλη αυτή την μυθοπλασία για την διάσωση του γοήτρου του.Μάλιστα βάζει τους κύκλους να μιλούν/γράφουν για αυτόν όταν αυτός κάνει τουρισμό,τρώει γερά-ενίοτε το καταπέτασμα!-και λέει ανέκδοτα στους κολλητούς του.
   Ανήκω σε αυτούς που δεν πίστεψαν το παραμύθι περί "σχεδίου δολοφονίας λόγω συζητησεων με τους ρώσους".Ολο αυτό απλά δεν στέκει:Τάχα οι Ρώσοι πράκτορες παρ'ολίγον να συγκρουστούν με τους ξένους εκτελεστές,το Απρίλιο του 08'.Και πώς ο πρωθυπουργός μας τριγυρνούσε ανενημέρωτος (για κάτι τόσο καυτό!) μέχρι το Φεβρουάριο του 09';Μα κι όταν τα "έμαθε" ούτε έρευνες διέταξε,ούτε τα κυνήγησε τα ιταμά μούτρα,απλώς δρομολόγησε τις δαπανηρώτατες εκλογές.
   Θυμήσου ότι για πολύ γερά στοιχεία, ο Ρετζέπ Ερντογάν, διέταξε τις έρευνες πάνω στην Εργκένεκον και την "Βαριοπούλα".Τι θεωρία πουλάνε,για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα τόσα ολισθήματα της κυβέρνησης του τεμπελόφουσκα!
   Υπήρχε τρόπος για να μην φτάναμε σ'αυτά τα χάλια...Όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του τεινε χείρα συνεργασίας,χωρίς κανένα αντάλλαγμα,"152 της ΝΔ συν 10 του ΛΑΟΣ ίσον 162.Εν τάξει Κώστα ,εν τάξει Γιώργο να φέρουμε τα μέτρα ώστε να μη πάμε στο Γκρεμό"(Φεβρουάριος 2009).Κι όμως το διέρρευσε στον Τύπο ο Καραμανλής,την Δευτέρα στην Βουλή ωρύονταν "δεν συμπράττω εγώ με τα άκρα!!"
   Ορίστε,έκανε εκλογές,τις ακριβοπληρώσαμε,και πήγαμε χειρότερα από 7 χρόνια πρίν!!!
   Το επανέλαβε απ'το βήμα της ΔΕΘ, "δεν συμπράττω εγώ με τα άκρα!!".Να πως φτάσαμε στα χάλια,κι έρχονται χειρότερα.

 4. avatar VraseOriza

  Είμαι της ταπεινής άποψης πως αν για μια μέρα και μόνο καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περι ευθύνης υπουργών θα σκάσουν τα εντάλματα στην βουλή με ανατρεπόμενο.
  Ούτε τα κουνούπια δεν θα μείνουν μέσα.

 5. avatar Thanatos

  ρωσικη σαλατα
  ή τουρλουμπουκι στορυ διχως αρχη μεση και τελος...
  το ελληνικο pulp fiction...
  '''δολοφονια ευρωπαιου πρωθυπουργου κιαλλες ιστοριες για σαμαροφορεμενα γαιδουρια'''
  μαλακο εξωφυλλο 1,5 ευρω , βιβλιοδετημενος χρυσοδετος 40 ευρω, special toilet edition- extra soft absorbend paper 10ευρω.....
  Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗς ΒΛΑΚΕΙΑΣ , θα σκοτωναν τα αμερικανα τον κοψιδα για να μη βγει το καθυστερημενο το υποχειριο ,και να βγει στη θεση του η ντορα ή ο σαμαρας με 50 της εκατο........λογω αντανακλαστικης συσπειρωσης του λαουτζικου......
  Καλα τοπε ο οβραιος βλακεια ισον ακρισια επι επιπολαιοτητα στο τετραγωνο.... Η μηπως δε τοπε ο οβραιος......;;;;;.τες πα
  κοψιδα ολα καλα;;;; η μιμου απτου καλα;;;;; τα παιδια της καλα;;;;
  χαιρετισματα

  1. avatar juanjose

   Καλό παπαγαλάκι είσαι. Το ότι έχεις γίνει υποχείριο του καθενός ισχυρού ούτε καν σε αγγίζει. Αυτό που έχεις μάθει να παπαγαλίζεις, αυτό λες!

   1. avatar Thanatos

    στο μπηστ με ανεμοπτερο ή αλεξιπτωτο επεσες;;
    χουαν παλικαρι μου εδω και 20 μηνες που γραφω τις αποψεις μου πρωτη φορα σε βλεπω. αντι να με χαρακτηριζεις για δεν απανταςστο κειμενο;;;
    ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΚΛΠ.ΚΛΠ με στοιχεια γελοιοτητας και δραματος( αυτοχειρια του στελεχους της τηλεφωνικης)
    ολους τους παρακολουθουσαν οι αμερικανοι στον κοψιδα θα κολλαγαν.
    ποιανου ισχυρου ειμαι υποχειριο;;;εσυ ξερεις πραματα και θαματα.....
    φανταζομαι θα ξερεις οτι πλερωνει καλα και μουχει και θεση ετοιμη..... ενδιαφερεσαι να σου κανω κονέ;;;

 6. avatar No Future

  Κάποιοι πρέπει άμεσα να δικαστούν και αν κριθούν ένοχοι, να καταδικαστούν χωρίς ελαφρυντικά, προς παραδειγματισμό. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται ...

  1. avatar Αγγελος

   Φίλε,θυμάσαι που πρίν ένα χρόνο το ΔΝΤ παραδέχθηκε στην γραπτή τουέκθεση ότι το πρόγραμμα του για την Ελλάδα ήταν λάθος;Η ΝΔ τι έπραξε για να σπάση τον Φαύλο Κύκλο της Ύφεσης;Απλά συνέχισε τα υφεσιακά μέτρα.Και ακόμα τώρα τα τελευταία πέντε χρόνια να είχε η ΝΔ πρόεδρο της τον Πλαδαρό πάλι έτσι θα συνέχιζε!!Ουδεμία αγωνία για το ελληνικό έθνος είχε,κι ούτε θα έχη,ο Τεμπελόφουσκας.Θα με ρωτήσης "Τότε γιατί συναντούσε τον πρόεδρο Πούτιν κι έβαζε υπογραφές μαζί του;". Για την δημοσκοπική του επιβράβευση και τον πόθο μικροπολιτικού τουρισμού τα 'κανε!!!
   Την ίδια ώρα μας ετοίμαζε το Επαίσχυντο βιβλίο για "έναν συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης",που τελικα το απέσυραν λόγω της εισόδου του ΛΑΟΣ στην Βουλή.Πείτε ένα ωραίο ευχαριστώ στον Γ.καρατζαφέρη,και δώστε του την ψήφο να μας βοηθά.Δυστυχώς το θέμα του βιβλίου δένει καλά με την πρώτη πράξη,του τεμπελόφουσκα- όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ:Κατήργησε δια παντός τον ‘Υμνο "Ζήτω η Πατρίδα,Ζήτω η Θρησκεία,Ζήτω η Νέα Δημοκρατία".Πάει,σιγή.Ούτε μια διώρθωση.

  2. avatar No Future

   Οκ ! Για να είναι χαρούμενος αυτός που έριξε αρνητική, να μη δικαστεί κανείς ! Όλοι αθώοι !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει