Ανατροπή διαφαίνεται στην υπόθεση θανάτου του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Εφύρα Ηλείας, τον Σεπτέμβριο. Ενώ οι Αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ο ιατροδικαστής εντόπισε σημάδια αυτοτραυματισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοποννήσος», η εγκληματική εκδοχή δείχνει να απομακρύνεται με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα που προκύπτει -συνδυαστικά- με τις τοξικολογικές εξετάσεις στα εργαστήρια της Αθήνας.

Όπως αναφέρει προέκυψε ότι το θύμα έπαιρνε ψυχοφάρμακα και το ιατροδικαστικό πόρισμα του Ανδρέα Γκότση κατατείνει στο συμπέρασμα ότι «είναι εφικτός ο αυτοτραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε από αιμορραγία»!

Τις πρώτες μέρες, μετά το «φονικό», η τοπική Αστυνομία είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης 2 άτομα από το κοντινό περιβάλλον του άτυχου άνδρα, τα οποία χαρακτηρίζονταν «ύποπτα» για φόνο. Είχε διαρρεύσει, μάλιστα, μετά από πολύωρες καταθέσεις ότι είχαν υποπέσει σε αντιφάσεις.

Το χρονικό

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος από τον αδελφό του και τον ανιψιό του, που ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο είχε σπεύσει και ο ιατροδικαστής Πατρών, Α. Γκότσης, που ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρει τις κακώσεις στο κεφάλι και τον αυχένα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Σήμερα, η επιστήμη απομακρύνεται από το ενδεχόμενο του φόνου, την ίδια στιγμή που η ΕΛΑΣ κάνει την ανάλογη «προσαρμογή» στην υπόθεση, χωρίς όμως ο «φάκελος» να έχει κλείσει ακόμη…