Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 50χρονου λογιστή, που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο. Η 47χρονη που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή σήμερα στις 12 η ώρα.

Και ενώ το μυστήριο για τον θάνατο του 50χρονου πυκνώνει, πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση της συζύγου του θύματος, καθώς παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Ασφάλειας την αναζήτησαν, προς το παρόν δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη της.

Μάλιστα, ο 50χρονος ασφαλιστής φαίνεται να είχε πει ότι η γυναίκα του είχε πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, είχε αφαιρέσει μεγάλα χρηματικά ποσά από αυτούς και διέφυγε στην Αλβανία

Το χρονικό

Γύρω στις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας, φωνές αναστάτωσαν τους ένοικους πολυκατοικίας στο Μοσχάτο. Όταν κλήθηκε η αστυνομία και χτύπησε το κουδούνι διαμερίσματος του 2ου ορόφου, μία γυναίκα 47 ετών άνοιξε την πόρτα. Έντρομοι οι αστυνομικοί είδαν έναν 50χρονο άνδρα να είναι απαγχονισμένος, με μία ζώνη την  οποία είχε κρεμάσει από μονόζυγο που υπήρχε στην πόρτα του σπιτιού του.

Η γυναίκα, ενώ αρχικά είπε στις Αρχές ότι τον βρήκε σε αυτή την κατάσταση, μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά προκειμένου να καταθέσει και αργότερα ομολόγησε τη δολοφονία του λογιστή.

Η 47χρονη δήλωσε ότι ο 50χρονος λογιστής-επενδυτής της απέσπασε ποσό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ. Όταν του τα ζήτησε πίσω, εκείνος, σύμφωνα με την 47χρονη, φέρεται να της είπε ότι δεν τα είχε και υποστήριξε ότι η γυναίκα του «σήκωσε» όλα τα χρήματα του από την τράπεζα και τον εγκατέλειψε πηγαίνοντας στο εξωτερικό.

Αρχικά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια η γυναίκα, η 47χρονη φέρεται να επιχείρησε να τον πνίξει με κάποιο κορδόνι, ωστόσο εκείνος βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και της είπε ότι θέλει να αυτοκτονήσει, με την 47χρονη να τον προτρέπει να το κάνει.

Ο 50χρονος φέρεται να πέρασε τη θηλιά της ζώνης στον λαιμό του και η 47χρονη να έσπρωξε το καρεκλάκι που στεκόταν, με αποτέλεσμα ο άνδρας να απαγχονιστεί.

Τα δυο βίντεο στο κινητό της 47χρονης θα δώσουν απαντήσεις

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τα δύο βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό της γυναίκας και που, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Κατερίνα Τσιώνα, «στα βίντεο που υπάρχουν αποδεικνύεται η πρόθεση του αυτόχειρα να δώσει τέλος στη ζωή του».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικηγόρο της 47χρονης, στο ένα βίντεο «συνομιλούν και προσπαθεί να του αποσπάσει πού είναι τα χρήματα».

Όπως λέει στο Mega η κυρία Τσιώνα, η 47χρονη συνάντησε τυχαία τον 50χρονο στην είσοδο της πολυκατοικίας του και μαζί ανέβηκαν επάνω στο διαμέρισμα.

Βαριά χτυπημένος ο 50χρονος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση – Έρχονται καταγγελίες από όλη την Ελλάδα

Από τον απαγχονισμό, προήλθε ο θάνατος του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Ωστόσο, από την εξέταση στη σορό του προέκυψε ότι είχε ίχνη ξυλοδαρμού, κακώσεις και κατάγματα στα πλευρά, χτυπήματα στο θώρακα, στο κεφάλι, στη μύτη και σε άλλα σημεία στο πρόσωπο.

«Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που έχει υποστεί βαρύτατο ξυλοδαρμό, με 10 σπασμένα πλευρά, να ανέβει και να κρεμαστεί;» λέει ο δικηγόρος της πλευράς του θύματος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Είχε υποστεί έναν ξυλοδαρμό 4 ημέρες πριν τη δολοφονία του» αναφέρει ο δικηγόρος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» από ανθρώπους που, όπως φαίνεται, είχαν παραπλανηθεί από τον επενδυτή.

Στο μεταξύ, καταγγελίες θυμάτων φτάνουν από ολόκληρη τη χώρα, με άνδρα από τον Βόλο να λέει ότι έπεσε θύμα απάτης του 50χρονου, αφού ενώ του έδωσε 26.000 ευρώ για χρονομίσθωση αυτοκινήτου, τα χρήματα έκαναν φτερά και το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος τα χρήματα που λάμβανε από τους πελάτες του τα επένδυε στην πλατφόρμα FOREX, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος αυτών.