Σε άλλες τρεις ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Αττική συμμετείχε ο 33χρονος δραπέτης που συνελήφθη χθες, Δευτέρα, στην Κατεχάκη, για τη ληστεία στη Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται 34χρονη ημεδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη, καθώς και ακόμα ένα άτομο που αναζητείται ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ), δύο πιστόλια, περίστροφο, ταχυγεμιστήρας και πλήθος φυσιγγίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ληστές είχαν εισβάλλει στην τράπεζα της Οδού Μητροπόλεως και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, είχαν αφαιρέσει 13.000 ευρώ και αμέσως μετά διέφυγαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, 33χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε τράπεζες.

Ο ανωτέρω εντοπίσθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μαζί με 34χρονη ημεδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη. 

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για -κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, νομοθεσία για τα όπλα και τα ναρκωτικά, περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς με τον αναζητούμενο, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τραπεζών σε περιοχές της Αττικής.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από την κατοχή τους και σε οικία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
  • 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια,
  • περίστροφο με 6 φυσίγγια,
  • ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια,
  • νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων,
  • κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 33χρονος από την 02-08-2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) και αναζητείτο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ο 33χρονος και στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.   

Οι έρευνες συνεχίζονται.