«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Εβρο», αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του.

Για το θέμα που τέθηκε από την Τουρκία περί νεκρού πολίτη από πυροβολισμό στον Έβρο, ο οποίος προήλθε από την ελληνική πλευρά, τοποθετήθηκε νωρίτερα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «φερόμενο περιστατικό», απορρίπτοντας τις τουρκικές αιτιάσεις, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει την υποχρέωση «να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».