«Προηγήθηκε αξιόποινη πράξη, επίθεση από 60 τουλάχιστον άτομα» υποστήριξε η δικηγόρος του αστυνομικού Εβίτα Βαρελά, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να ξυλοκοπεί άγρια πολίτη στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

Η κ. Βαρελά είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως οι αστυνομικοί που έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δέχθηκαν επίθεση από πάνω από 60 άτομα. «Την ημέρα εκεί οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί για ελέγχους, υπήρχε κάλεσμα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναρτημένο στο διαδίκτυο» είπε η κ. Βαρελά.

Στη συνέχεια έγινε ανώνυμη κλήση από πολίτη για να ελέγξει αν υπάρχει συνωστισμός. «Δύο ομάδες ΔΙΑΣ ξεκίνησαν να επιβάλλουν πρόστιμα με κάθε ευγένεια, όπως προβλέπεται» είπε η κ. Βαρελά.

Τότε ήταν, σημείωσε που ζήτησαν ενισχύσεις, λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν και αυτό έχει καταγραφεί στις επικοινωνίες των αστυνομικών στον ασύρματο, όπως είπε η δικηγόρος.

Η δικηγόρος επέμεινε ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων λέγοντας πως «είδαμε κουκούλες, δεν είδαμε πρόσωπα. Δεν φταίει η Αστυνομία που φοβήθηκαν τα παιδάκια, φταίνε τα επεισόδια που προηγήθηκαν» κατέληξε.

Μαυροειδάκος: Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού

Ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος διερωτήθηκε αν «είναι περίεργο ότι κάποιοι συμμετείχαν και μάλιστα ένας είχε συλληφθεί στο υπουργείο Υγείας», πληροφορία που όπως είπε γνωρίζει από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ.Μαυροειδάκο οι αστυνομικοί στο βίντεο προσπαθούν να τον απομονώσουν λεκτικά για να συλληφθεί, ενώ εκείνος προσπαθεί να φύγει. «Αυτοί που τραβάνε το βίντεο γιατί δεν κατέγραψαν την επίθεση προς τους αστυνομικούς; Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει βίντεο που χτυπάνε αστυνομικούς» είπε.

«Δεν είναι η καλύτερη εικόνα αστυνομικού» είπε και τόνισε πως είναι σωστή «η διαδικασία της σύλληψης όμως, ο αστυνομικός θα προφυλάξει τον οπλισμό του».

«Η ομάδα που έκανε καλέσματα περίμενε τους αστυνομικούς για να κάνει επεισόδια», υποστήριξε, κατηγορώντας τους δικηγόρους για «πολύ ευαισθησία».

«Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πιο αγαπητή στον κόσμο, όμως κακώς πήγε εκεί. Δεν είναι αποστολή της να παίρνει μέτρα κατά του κορονοϊού. Δεν είναι για διαχείριση πλήθους, δεν είχε ούτε κρότου λάμψης» είπε.

Σύμφωνα τέλος με τον κ. Μαυροειδάκο είναι «σύννομο κατά τη διάρκεια της σύλληψης να κάνει χρήση της ράβδου, όμως αν έχει ξεφύγει, θα το πουν τα δικαστήρια».

Γερακαράκος: Κάναμε αστυνομικούς σε 20 μέρες

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, αναφορικά με το περιστατικό της Νέας Σμύρνης.

Έκανε λόγο για «πολύ άσχημη εικόνα που εκθέτει τους συναδέλφους μου, αλλά και την ΕΛΑΣ», ενώ εκτίμησε ότι, οι αστυνομικοί που ασκούν βία, «για κάποιους λόγους έχασαν τον αυτοέλεγχο».

«Κάναμε αστυνομικούς σε 20 μέρες», είπε, τονίζοντας πως «υπάρχουν ευθύνες» και ότι «δεν μπορούμε να ζητάμε ευθύνες από παιδιά που σε 20 μέρες βάζουν τις στολές», πυροδοτώντας αντιπαράθεση με τον ΓΓ των Ειδικών Φρουρών που ήταν στο στούντιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μιχάλης Καλαντζόπουλος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία για το περιστατικό και είπε στον ΑΝΤ1 πως το θεώρησε χρέος του καθώς «σέβομαι τους αστυνομικούς, αλλά ως πολίτης δεν μπορώ να βλέπω τέτοιες εικόνες».

TAGS