Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στην περίπτωση ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης που έγινε τον Μάιο του 2019 οδηγήθηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης τρεις Έλληνες ηλικίας 29, 25, 29 μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 42χρονου συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Επίσης, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος 59χρονη ημεδαπή για συνέργεια σε ληστεία.

Ειδικότερα,  τα μέλη της οργάνωσης το βράδυ 23-05-2019 μετέβησαν με αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει την 21-05-2019 από την περιοχή της Πυλαίας, σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Καλοχωρίου όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια, συνολικής χρηματικής αξίας εκατό χιλιάδων 100.000 ευρώ περίπου.

Ακολούθως, στην περιοχή του Ευόσμου έθεσαν φωτιά στο κλεμμένο όχημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά την τέλεση της ληστείας και του εμπρησμού, ένας εκ των συλληφθέντων ακολουθούσε με έτερο όχημα ιδιοκτησίας της 59χρονης  επιτηρώντας για τυχόν εντοπισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.