Ένας 18χρονος μαθητής συνελήφθη για τη ρίψη ενός καπνογόνου και μίας κροτίδας την Τετάρτη το πρωί στο 4ο ΕΠΑΛ της Πάτρας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά μία 20χρονη μαθήτρια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος πήγε χθες το πρωί σε σχολικό συγκρότημα όπου έριξε μία κροτίδα και ένα καπνογόνο στην είσοδο και στο εσωτερικό μίας αίθουσας διδασκαλίας, τη στιγμή που βρίσκονταν εκεί ένας εκπαιδευτικός και μαθητές. Μετά την έκρηξη της κροτίδας, η 20χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε με ακουστικό τραύμα.

Παράλληλα, από την έκρηξη της κροτίδας προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακα του σχολείου, ενώ από το καπνογόνο δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα στην αίθουσα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για την υπόθεση, συνελήφθη ένας 18χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση έκρηξης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, ενώ σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

TAGS