Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων εντοπίστηκε στα Πατήσια από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Συνελήφθη ένας 33χρονος, από το Σουδάν, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Πατήσια, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με δυνατότητα κατάρτισης πλαστών εγγράφων ή νοθείας γνήσιων, τα οποία προορίζονταν για τη νομιμοποίηση της παραμονής, καθώς και για την προώθηση των ενδιαφερομένων από και προς την Ελλάδα.

Από την παράνομη δράση του ο 33χρονος αποκόμιζε χρηματικά κέρδη, που κυμαίνονταν από 300 έως 1.200 ευρώ ανά έγγραφο, ανάλογα με το είδος του, τη χώρα προέλευσης και την ποιότητα της πλαστογραφίας.

Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, απαρτιζόταν από εκτυπωτές πλαστικών καρτών, θερμοκολλητές εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνημα σκάνερ, σφραγίδες και μήτρες σφραγίδων καθώς και διάφορα εργαλεία.

Στο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα: Είκοσι πέντε δελτία ταυτότητας διάφορων χωρών, τρεις άδειες διαμονής, ένα διαβατήριο, δύο διπλώματα οδήγησης και μια κάρτα Ευρωπαίου Πολίτη. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου, το χρηματικό ποσό των 285 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομία, δέκα από τα κατασχεθέντα έγγραφα, είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα ως κλαπέντα – απολεσθέντα.

Ο 33χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για όμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.