Τρεις υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που είχαν γίνει σε περιοχές της Ναυπάκτου και του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, εξιχνίασε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος ενός 33χρονου, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα, όπου εξέτιε ποινή για υποθέσεις απάτης, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί των τμημάτων Ναυπάκτου και Θέρμου, προέκυψε, ότι, ο 33χρονος μαζί με τους συνεργούς του, διέπραξαν από τις 25 Μάιου έως και τις 10 Ιουνίου τρείς απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, αφαιρώντας περίπου 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν τις ηλικιωμένες είτε στο δρόμο, είτε στα σπίτια και τις έπειθαν ότι ήταν λογιστές, ή δανειστές των παιδιών τους.

Στη συνέχεια τους ανέφεραν ότι τα παιδιά τους όφειλαν διάφορα χρηματικά ποσά, είτε στους ίδιους είτε στην εφορία και τις έπειθαν να τους παραδώσουν χρήματα, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ατόμων, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.