Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

Πρωινές ώρες της 13ης Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας, όλοι Ρομά, ηλικίας 12, 14, 14, 16, 17, 18 και 19 ετών. Αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του ν όμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν τρεις επιπλέον Ρομά, δύο άνδρες και μία γυναίκα, γονείς των ανωτέρω συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μετά από πολυήμερες έρευνες για υποθέσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών, κατά τη διάρκεια διέλευσής τους πλησίον των δρόμων του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και εξακρίβωσε την ταυτότητα των μελών της.

Όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω δράστες, από τριμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξανάγκαζαν, με διάφορα τεχνάσματα, τους διερχόμενους οδηγούς, να ακινητοποιούν τα οχήματά τους εντός του καταυλισμού. Ακολούθως, με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον στοχοποιούσαν και επιτίθεντο και στους διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.

Τα μέλη της σπείρας, μετά τις επιθέσεις τους σε οδηγούς και πεζούς, διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» στον καταυλισμό που διέμεναν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 44 περιπτώσεις ληστειών και 11 κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.