Ψυχολογικά προβλήματα επικαλέστηκε προανακριτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Αυλώνα και κατηγορείται για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εμπρησμού. Σύμφωνα με τη δήλωση του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Η δήλωση του κ. Γώγου είναι η εξής:

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

Την ίδια γραμμή αναμένεται να τηρήσει και ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή που θα οδηγεί σήμερα (Παρασκευή 25/8) με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία. Να θυμίσουμε ότι εκτός από τις καταγγελίες σε βάρος του, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και από την κατ’ οίκον έρευνα καθώς εντοπίστηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται για την πρόκληση εμπρησμού.

Την ίδια ώρα, ελεύθερος αφέθηκε ο δεύτερος 45χρονος που είχε προσαχθεί και αυτός από την περιοχή του Αυλώνα, όταν είχε εντοπιστεί να παρατηρεί εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος με κιάλια, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.