Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη μετά το χαμό του φίλου του, Μιχάλη Κουτσούρη, ο άνθρωπος που έτρεχε δίπλα του για να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν το βράδυ της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας στον ANT1, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη αδελφέ, δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω τίποτα άλλο». Ο Χρήστος αναφέρει ακόμα ότι έτρεχε μαζί με τον Μιχάλη για να ξεφύγουν και τονίζει πως «το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει αδερφέ χτυπήθηκα και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι και να είναι εκείνο το παιδί».

«Τον Μιχάλη τον γνωρίζω από το γήπεδο. Στην ίδια κερκίδα, εκδρομές μαζί, φαγητό μαζί στις καφετέριες εδώ στη γειτονιά μας στη Φιλαδέλφεια». Μαζί διένυσαν απόσταση περίπου 100 μέτρων για να βρουν καταφύγιο σε περίπτερο μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο. «Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο, το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα. Ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω, να ξαπλώσει κάτω. Δεν τον αφήσαμε. Υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια, προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί».

Έπειτα ο Χρήστος με το μηχανάκι του έφυγε για να αναζητήσει ασθενοφόρο. «Δεν υπήρχε ασθενοφόρο, πουθενά καλούσαμε από ότι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα», περιγράφει. «Εγώ έφυγα μόνος μου να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκελείας, το οποίο το βρήκα κατά λάθος, ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα, ότι πεθαίνει κόσμος χάνουμε τον άνθρωπο μας και έτσι ήρθε το ασθενοφόρο».

Τα όσα αναφέρει ο μάρτυρας της επίθεσης για το ασθενοφόρο, συμφωνούν με όσα έχει πει και ο οδηγός του ασθενοφόρου το οποίο παρέλαβε τον 29χρονο Μιχάλη από τον τόπο του εγκλήματος. «Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο, η αγάπη του για την ομάδα ήταν εκεί πέρα, ήταν στη βόλτα του, αυτό. Η ομάδα είναι οικογένεια, όποιος κι αν είναι δίπλα είναι αδελφός. Είμαστε δυο μέρες άυπνοι».