Σκηνικό πολέμου και χάος επικράτησε τα ξημερώματα της Τρίτης (08/08) έξω από το γήπεδο Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά την δολοφονική επίθεση των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών που είχε επιβάλλει η UEFA, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ.

Οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ φαίνεται πως είχαν προσχεδιασμένη κάθε τους κίνηση αφού για να φτάσουν από την Κροατία στη Νέα Φιλαδέλφεια άλλαξαν 4 χώρες, «εξαφανίστηκαν» και ξαναεμφανίστηκαν στην Κύμης.

«Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Ελισάβετ Γεωργίου η οποία σημείωσε πως: «Έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ θύμιζε σκηνικό πολέμου» και αναφερόμενη σε μαρτυρίες τόνισε πως οι χούλιγκανς «χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους».

Σε ότι αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μαχαιριά που δέχθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η δημοσιογράφος ανέφερε πως: «Κατάφερε να διανύσει μια απόσταση 100 μέτρων όπου και κατέληξε στο έδαφος μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του».