Για ώρες ολόκληρες το κονβόι των οχημάτων με τους Κροάτες χούλιγκαν που κατέληξαν να δολοφονήσουν τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια κινούνταν, αλλάζοντας τέσσερις χώρες. Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ελλάδα.

Κανείς δεν κατάφερε να τους σταματήσει. Οι Κροάτες, φαίνεται πως είχαν σχέδιο, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έσπαγαν, εξαφανίζονταν και ξαναεμφανίζονταν όποτε χρειαζόταν για να μην τραβήξουν την προσοχή των Αρχών, μέχρι που κατάφεραν να βρεθούν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ταξίδι τους από την Κροατία

Η ομάδα των χούλιγκαν από την Κροατία, έφυγε από την Κυριακή από το Ζάγκρεμπ. Κινήθηκαν μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας και έφτασαν στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, όπου οι ελληνικές αρχές δεν εμπόδισαν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Μέσω του άξονα της Ιωνίας Οδού και έπειτα από τον άξονα από Πάτρα μέχρι την Αθήνα, κατάφεραν να φτάσουν στην Αττική. Ένας σταθμός της Ασφάλειας τους εντόπισε κοντά στο Κιάτο, ενώ το επόμενο σημείο που έγιναν ορατοί ήταν στην Αττική Οδό, στο ύψος της Ελευσίνας, ένα κομμάτι της αυτοκινητοπομπής μπήκε στην Αττική Οδό και ένα άλλο κινήθηκε μέσω της Λεωφόρου Αθηνών.

Τα ίχνη τους χάνονται εκεί. Οι αστυνομικοί εκ των υστέρων διαπιστώνουν ότι κινήθηκαν μέσω Αττικής Οδού στη Λεωφόρο Κύμης, εκεί σταθμεύουν 24 οχήματα και μπαίνουν στον Ηλεκτρικό. Συναντούνται με άλλη ομάδα χούλιγκαν στο σταθμό Πευκάκια και κινούνται πλέον πεζή προς το γήπεδο της ΑΕΚ, αιφνιδιάζοντας τους Αστυνομικούς και τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο.

Η Ασφάλεια Αττικής είχε προειδοποιήσει

Σε προγενέστερο χρόνο, η Ασφάλεια Αττικής, έχει συντάξει έκθεση ανάλυσης κινδύνου 27 σελίδων για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ανάμεσα σε όσα λέει αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ: «θεωρείται πιθανό κάποιοι εξ αυτών να αφιχθούν στην Αθήνα με διαφορετικές πτήσεις σε μικρές ομάδες για να μην τραβήξουν την προσοχή.

Προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, αρκετοί αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα με mini vans μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας» όπως τελικά συνέβη και στην πραγματικότητα.

Η ΕΛ.ΑΣ είχε προβλέψει τι θα συμβεί, είχε όλες τις πληροφορίες, όμως δεν κατάφερε να το αποτρέψει.