Ολοκληρώθηκε η απολογία του 53χρονου, που ξυλοκόπησε άγρια τη 43χρονη αστυνομικό στη Λάρισα. Κατά την απολογία του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δήλωσε μετανιωμένος.

Η απολογία του 53χρονου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και πλέον αναμένεται η απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα για το εάν θα προφυλακιστεί ή εάν θα παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία κατά της 43χρονης αστυνομικού συζύγου του. Κατά την είσοδό του στην ανακρίτρια ο 53χρονος δέχθηκε λεκτική επίθεση από πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι έγιναν κάποια πράγματα που τον εξώθησαν στα άκρα. «Ήμουν μεθυσμένος και δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα τόσο πολύ», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώθει πως την υπεράσπιση του 53χρονου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη σπουδή» να απολογηθεί σήμερα ο κατηγορούμενος, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να παρίσταται λόγω άλλης υπόθεσης και διατυπώνει ερωτήματα για την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η γυναίκα που δέχτηκε την άγρια επίθεση του 53χρονου συνεχίζει να νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας και νεφρού και σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι, στα πλευρά και την κοιλιά.

Από το δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η 43χρονη αξιωματικός μίλησε στην ΕΡΤ για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του συζύγου της.  «Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς. Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει  να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου».

Ο άγριος ξυλοδαρμός διήρκησε πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο. Η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ανάταξη προκειμένου να επανέλθει στη ζωή. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργος Καλλιακμάνης υπογράμμισε πως «αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».