Φύλλο και φτερό κάνουν τα ειδικά κλιμάκια την κατασκήνωση η οποία φιλοξενεί και παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Μπούκα Αμφιλοχίας μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως προκαλούν σοκ καθώς δείχνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που φέρονται να επικρατούν στην κατασκήνωση.

Σκουριασμένα ντουζ, σκισμένα στρώματα και σπασμένους καναπέδες είναι μερικές από τις εικόνες που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η κάμερα του Ant1 για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού βρέθηκε στην κατασκήνωση στην Μπούκα Αμφιλοχίας και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί. Σκηνές σκισμένες, σπασμένα ράντζα, κατεστραμμένη συρμάτινη περίφραξη, σκουριασμένα ντουζ και στρώματα βρώμικα στοιβαγμένα σε κοντέινερ είναι μερικές από τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του σταθμού.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες

«Τα στρώματα στην αρχή μας έφεραν κάποια πάρα πολύ λεπτά που πάνω στα ράντζα μας τρυπούσαν τα σύρματα και απαιτήσαμε να μας τα αλλάξουν. Έφεραν κάποια άλλα στρώματα τα οποία ήταν στοιβαγμένα χωρίς καλύμματα σε μια αποθήκη. Αυτά τα σκισμένα. Τα απολυμάναμε μόνοι μας, τα καθαρίσαμε με λάστιχο» ανέφερε η συνοδός παιδιών ΑμεΑ, Σταυρούλα Λιβιτσάνου.

Σε καταγγελία όμως προχώρησε και ο κ. Σπύρος Τσαφώνιας, πατέρας κατασκηνωτών μιλώντας στον Ant1: «Εμένα τα παιδιά πήγαν σε αυτή την κατασκήνωση και γύρισαν με σπυριά στα πόδια, μολύνσεις παντού. Σε σκηνή με 40 βαθμούς και είχα πάει ένα μικρό ανεμιστήρα, το πήγα εγώ».

Νένα Χρονοπούλου: Ξαφνικά ξεβρώμισε η κατασκήνωση

«Από προχθές τη νύχτα, πήγαν τρία τριαξονικά φορτηγά εκεί πέρα, φόρτωσαν όλα τα σάπια στρώματα. Βρήκε κόσμο ο Δήμαρχος ξαφνικά. Ξαφνικά ξεβρώμισε η κατασκήνωση. Μια συγγνώμη έπρεπε να πουν και να κάνουν αυτό που κάνουν δύο μέρες. Να κάνουν μια ανακοίνωση και να πουν, δεν το ξέραμε, το παραμελήσαμε, συγγνώμη. Σας δίνουμε το λόγο μας, ελάτε σε μια εβδομάδα» σημείωσε η γραμματέας του «4ΑμεΑ» Νένα Χρονοπούλου.

Ο δήμαρχος εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως κάθε χρόνο γίνεται ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και έδωσε στη δημοσιότητα τις δικές του φωτογραφίες οι οποίες όμως αμφισβητούνται από τους γονείς.
«Αυτές οι κατασκηνώσεις που δείχνει, είναι οι διπλανές, δεν είναι οι κατασκηνώσεις που πήγαν τα παιδιά μας. Μην μας κοροϊδεύουν» είπε ο κ. Τσαφώνιας.

Μια κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ… Πού; Στην Μπούκα Αμφιλοχίας.Πότε; Στις 16 Ιουλίου με διάρκεια δέκα ημερών δηλαδή…

Posted by Νένα Χρονοπούλου on Sunday, July 30, 2023

Δήμαρχος Αμφιλοχίας: «Η κατασκήνωση είναι ένας ζωντανός οργανισμός»

«Η κατασκήνωση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Είναι μια δυναμική κατάσταση. Φτιάχνουμε πριν ξεκινήσει η κατασκηνωτική περίοδος και με τα δεδομένα τα οικονομικά που έχουμε. Η πρώτη εικόνα δεν είναι αυτή που έχει εννοηθεί. Ας δούμε τα πορίσματα» σημείωσε ο κ. Γιώργος Κατσούλας, δήμαρχος Αμφιλοχίας.