Οι αρχές φέρεται να κατέχουν υλικό από κάμερα ασφαλείας το οποίο κατέγραψε τον βομβιστή της Τεκτονικής Στοάς, την ώρα που τοποθετούσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ φορούσε και περούκα για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.

Η Μήνα Καραμήτρου ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN ότι η περιοχή είναι γεμάτη από κάμερες ασφαλείας οπότε θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα οι αρχές θα είχαν στα χέρια τους κάποια εικόνα που θα έδειχνε τον άνδρα που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης τοποθέτησε δύο βόμβες, με την πρώτη να εκρήγνυται κανονικά προκαλώντας υλικές ζημιές και τη δεύτερη να εξουδετερώνεται σε ελεγχόμενη έκρηξη.

«Ευτυχώς που δεν συνεδριάζαμε»

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης της Μεγάλης Τεκτονικής Στοάς, Εμμανουήλ Γερακιός, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στα social media σχολίασε την έκρηξη που σημειώθηκε στην οδό Σουρμελή.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook, είπε πως «θέλω να σας καθησυχάσω ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από τη βόμβα, η οποία τοποθετήθηκε μερικά μέτρα από την είσοδο του Υπάτου Συμβουλίου. Ήταν σαφέστατα ένα άνανδρο χτύπημα. Δεν είναι γνωστό ποιοι ευθύνονται αυτή τη στιγμή αν και είμαι σίγουρος ότι οι διωκτικές Αρχές ξέρουν και θα βρουν την άκρη».

«Το σημαντικό είναι ότι ήταν μόνο υλικές ζημιές, τα νέα λένε ότι ήταν στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς, είναι στο κτίριο του Υπάτου Συμβουλίου, άλλωστε είναι δίπλα και εύλογα μπορεί να γίνει το μπέρδεμα. Κανείς δεν έχει πάθει κάτι. Τα κτίρια φτιάχνονται», είπε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς δεν ήταν σε ώρα που συνεδριάζαμε, γιατί χθες το βράδυ συνεδριάζαμε μέχρι αργά, εν πάση περιπτώσει θέλω να καθησυχάσω όσους ενδιαφέρονται και να στενοχωρήσω όσους νομίζανε ότι έχουμε πάθει κάτι. Η πορεία μας δεν πρόκειται να αλλάξει και το Ύπατο Συμβούλιο κι ο Σκωτικός Τύπος από τέτοια δεν πτοείται», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Posted by Page of the Grand Commander SC 33º for Greece AASR on Wednesday, July 12, 2023