Θύμα διάρρηξης έπεσε ένας 59χρονος κάτοικος Γλυφάδας, όταν το βράδυ της Τρίτης (11/7) άγνωστοι παραβίασαν το διαμέρισμά του -σε 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίας- και αφού το έκαναν «φύλλο και φτερό» ξήλωσαν ένα χρηματοκιβώτιο που ήταν πακτωμένο σε ντουλάπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρρηξη έγινε μεταξύ 20:30 και 22:00 το βράδυ, όταν ο 59χρονος ήταν εκτός της οικείας του. Όταν επέστρεψε διαπίστωσε τη διάρρηξη και ενημέρωσε την ΕΛΑΣ, με τους νομικούς να ξεκινούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και του χρηματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε μετρητά αλλά και κοσμήματα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Ευάγγελου Πουπούδα στην Παλαιό Φώκαια, εντοπίστηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων από υπάλληλο του δήμου το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο. Όπως διαπιστώθηκε ήταν παραβιασμένο και οι δράστες είχαν αφήσει μέσα κάποια προσωπικά έγγραφα του θύματος, αλλά και κοσμήματα faux bijoux.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, αναζητώντας τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας πού θα «δείξει» τους δράστες.