Δεμένη χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες, βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια το απόγευμα της Κυριακής, κάτω από ένα δέντρο στις Αλυκές. Ο δράστης, όπως αναφέρει μία εθελόντρια που μίλησε στην ΕΡΤ, είχε σκεπάσει την σορό με στάχυα, και κλαδιά δένδρου και είχε δημιουργήσει ένα καμουφλάζ που ταίριαζε με το φυσικό περιβάλλον. Το σημείο είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν είχαν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα. Η παρατηρητικότητα της Άννας, έδωσε τέλος στο θρίλερ.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχυα μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια.

«Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια».

Έτσι, αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και μια εθελόντρια έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά.

Απολογείται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Πληροφορίες ότι άλλαξε την κατάθεσή του

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης, η οποία σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα πέθανε από ασφυξία. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της άτυχης κοπέλας με τον σύντροφό της, ενώ σήμερα απολογείται ο 32χρονος, βασικός ύποπτος από το Μπαγκλαντές. Ο ίδιος επιμένει πως δεν είναι ο δολοφόνος της Αναστάζια.

Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star αναφέρουν πως ο Μπαγκλαντεσιανός άλλαξε την κατάθεσή του και λέει ότι πήρε την κοπέλα, τη μετέφερε στο σπίτι του από το μίνι μάρκετ γιατί ήθελε να πάει τουαλέτα. Εκεί ήπιαν μερικές μπίρες και στη συνέχεια την πήγε με το μηχανάκι στο μίνι μάρκετ. Εκεί την πήρε ο σύντροφός της και έκτοτε δεν γνωρίζει τι απέγινε, υποστηρίζει. Την ώρα της παραμονής στο σπίτι ήταν και ο συγκάτοικός του, όπως είπε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

Παράλληλα, εξετάζεται και ο φίλος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει δώσει αντιφατικές καταθέσεις, όσον αφορά στο αν είδε την Αναστάζια να μπαίνει στο σπίτι του 32χρονου την μοιραία νύχτα.

Άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως είναι τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή κάποιου άλλου προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν το θάνατό της καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα.

Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν πριν τη δολοφονία της, έπεσε θύμα βιασμού.