Το απόγευμα της Κυριακής, βρέθηκε το άψυχο σώμα της 27χρονης Αναστάζια, η οποία αγνοούνταν από την προηγούμενη εβδομάδα στην Κω. Η εθελόντρια που εντόπισε τη σορό, βρήκε δίπλα της και την ασημί της τσάντα, με την οποία έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό λίγες ώρες πριν το θάνατό της.

Μέσα στην τσάντα όμως, δεν βρέθηκαν ούτε το κινητό της 27χρονης, ούτε όμως και λεφτά που είχε πάνω της. Το κινητό της άλλωστε, είχε βρεθεί μέρες νωρίτερα σε άλλη περιοχή μακριά από το σώμα της, με την κάρτα SIM να έχει αφαιρεθεί από αυτό.

Το άψυχο κορμί της 27χρονης, είχε καλυφθεί με δύο σακούλες. Η Αστυνομία, πλέον περιμένει απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σχετικά με το DNA που έχει συλλέξει από τη σορό και αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας.

Έφυγε για την Πολωνία η μητέρα της

Η μητέρα και ο σύντροφος της 27χρονης, αποχώρησαν από την Ελλάδα, μαζί με την ομάδα των ιδιωτικών ερευνητών. Ο σύντροφος της 27χρονης έλαβε άδεια, σύμφωνα με τον Alpha, να μεταβεί στην Πολωνία για την κηδεία της. Η πολωνική ιστοσελίδα fakt.pl, αναφέρει: «Για την οικογένεια της νεαρής Πολωνής, ήταν ένα αδιανόητο πλήγμα. Ήταν αμέσως σαφές ότι η Αναστασία είχε πέσει θύμα ανθρωποκτονίας και ο κύριος ύποπτος ήταν ο 32χρονος Salhuddin S., ένας Μπαγλαντεσιανός που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τη γυναίκα ζωντανή.

Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, η μητέρα της Αναστασίας και ο φίλος της αντιμετώπισαν το εξαιρετικά οδυνηρό έργο της αναγνώρισης του πτώματος. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι πρέπει να ένιωσε η γυναίκα όταν, αργότερα εκείνη την ημέρα, είδε τον ύποπτο για την υπόθεση θανάτου της κόρης της να οδηγείται στο δικαστήριο. Για τους συγγενείς της Αναστασίας, το ταξίδι στην Ελλάδα περιείχε τεράστιο συναισθηματικό φόρτο. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που μόλις ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, η μητέρα της 27χρονης και ο φίλος της αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Πολωνία».

Το wiadomosci.radiozet.pl σημειώνει σχετικά «Η Αναστάζια δολοφονήθηκε με κτηνώδη τρόπο στο ελληνικό νησί. Εκεί εργαζόταν και ζούσε με τον σύντροφό της»