Στην Κω και στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια είναι στραμμένα όλα τα βλεμματα την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή αλλά και για το γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η σορός. Την ίδια όμως στιγμή η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει δράστης ανθρωποκτονίας, καθώς ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή».

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε: «Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία είναι ότι η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει αντοχές να αντισταθεί σε κάτι που κάποιος του προτείνει, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας πρότεινε αυτή τη δίωξη».

Στη συνέχεια η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως σε τέτοια εγκλήματα αρχικά οι υποψίες των Αρχών ξεκινούν από το περιβάλλον του θύματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σύντροφος της Αναστάζια και τα τελευταία άτομα που την είδαν ζωντανή, ενώ εκτίμησε πως το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, καθώς και τα στοιχεία από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η σορός;

Στο MEGA μίλησε και ο αντιδήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Καμπουράκης τονίζοντας πως και ο ίδιος είχε περάσει από το σημείο εκείνο μία ημέρα πριν τον εντοπισμό της σορού, ωστόσο δεν είχε βρει τίποτα.

«Πώς δεν εντοπίστηκε από πιο έμπειρα μάτια; Πέρασα από το σημείο με την ομάδα μου δύο φορές», αναρωτήθηκε.

«Δεν μιλάμε για μία περιοχή ερημική ή που δεν περνάει άνθρωπος. Μιλάμε για ένα επισκέψιμο χώρο, περνάνε δεκάδες τουρίστες κάθε μέρα. Πέρα από εμάς, τις εθελοντικές ομάδες, την αστυνομία και τους εθνοφύλακες που συμμετείχαν στις έρευνες, υπήρχαν και απλοί πολίτες της περιοχής που παρατούσαν τις δουλειές τους και πήγαιναν για έρευνα», συμπλήρωσε.