Συγκλονίζει η τραγική κατάληξη που είχε το θρίλερ της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, καθώς το απόγευμα της Κυριακής δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα. Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και πολλά άτομα συμμετείχαν στις έρευνες. Τραγική φιγούρα η μητέρα της 27χρονης, η οποία έσκαβε με τα χέρια της το χώμα, ψάχνοντας ένα σημάδι που θα οδηγήσει στα ίχνη της κόρης της.

Συνεργοί μετέφεραν τη σορό στο σημείο;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.

Βασικός ύποπτος ο 32χρονος

Οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 32χρονο, με τον οποίον η Αναστάζια είχε συναντηθεί για τελευταία φορά, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε DNA της 27χρονης. Ακόμη, η σορός της βρέθηκε σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο της 27χρονης κάνουν λόγο για στραγγαλισμό, καθώς δεν βρέθηκε αίμα, ενώ φαίνεται να υπήρξε και πάλη, γιατί στον λαιμό και στα χέρια του 32χρονου υπάρχουν αμυχές.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί ο ιατροδικαστής στην Κω για να συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 27χρονης.