Σοκάρει η είδηση ότι ένας 15χρονος μαθητής έπεσε θύμα ληστείας, έξω από γυμνάσιο την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, από άγνωστο άνδρα που δεν δίστασε να του επιδείξει πιστόλι (σ.σ. ακόμη κι αν συλληφθεί κι αποδειχθεί ρέπλικα το όπλο) προκειμένου να τον αναγκάσει να του παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (14/6), όταν ο αναβάτης μίας μοτοσικλέτας προσέγγισε τον ανήλικο μαθητή και του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. κατά πληροφορίες ένα iphone μεγάλης αξίας). Ο 15χρονος ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να του το επιστρέψει, αλλά αυτός του έδειξε ένα πιστόλι που είχε στη ζώνη του παντελονιού του και του είπε να μην φωνάξει και στρέψει πάνω τους το ενδιαφέρον των διερχόμενων, αλλά και να του αποκαλύψει τον κωδικό ξεκλειδώματος του τηλεφώνου. Φέρεται, μάλιστα, να τον απείλησε ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το όπλο εναντίον του.

Τελικά, ο 15χρονος μαθητής δεν αποκάλυψε ποτέ τον pin της συσκευής και ο δράστης ανέβηκε στη μοτοσικλέτα του κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Παρά τις έρευνες που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου.