Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε χθες Παρασκευή η Αστυνομία μετά από έφοδο των δυνάμεών της στο κτίριο των φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη. Πρόκειται για την ίδια φοιτητική εστία, στην οποία η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει μεγάλη επιχείρηση και πριν περίπου ένα χρόνο.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ανηλίκων και πρόκειται για αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών, τα οποία εκτός των άλλων δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα σε βίντεο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1 έχουν απαθανατιστεί δύο από τους συλληφθέντες να σπάνε με πέτρες ψυγείο σε παιδότοπο στην περιοχή του Γουδί προκειμένου να αφαιρέσουν τρόφιμα και ποτά.

Δείτε το βίντεο

Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα όπου τους δείχνουν με ναρκωτικά και όπλα και μαχαίρια στα χέρια.

Το MEGA μάλιστα αποκαλύπτει βίντεο στο οποίο τα ανήλικα μέλη της συμμορίας έχουν καταγραφεί να κρατούν μαχαίρια στα χέρια τους.

Σε μήνυμα του γράφει ο 16χρονος: «Αν βρεις κάποιον να θέλει extasy ή κανένα lsd χάπι πες μου. Γιατί έχω κάτι ωραία χάπια που είναι για πούλημα και μαζί να πάρεις κι εσύ κανένα ευρώ».

Ορμητήριο οι φοιτητικές εστίες

Οι ανήλικοι με σφυριά στα χέρια εισέβαλαν στις φοιτητικές εστίες και κατάφεραν να έχουν υπό τον έλεγχο τους τρία δωμάτια στον έκτο όροφο και ένα στον δέκατο.

Μάλιστα, φρόντιζαν να σημαδεύουν το χώρο γράφοντας τα ψευδώνυμα τους στους τοίχους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών χρησιμοποιούσαν τα ψευδώνυμα Μπόλι, Έλντο, Χας και Λέλο στις επικοινωνίες τους.

Έλεγαν ότι είχαν καθαρή κοκαΐνη από την Κολομβία

Στα κινητά τους τηλέφωνα εντοπίστηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τους ανήλικους να κρατούν όπλα στα χέρια, ενώ από τις συνομιλίες που έκαναν σε διαδικτυακές εφαρμογές ανέφεραν στους υποψήφιους χρήστες ότι τα 20 γραμμάρια κάνναβης αξίζουν 160 ευρώ ενώ τα 100 γραμμάρια 700 ευρώ. Επίσης, διαφήμιζαν ότι είχαν στην κατοχή τους καθαρή κοκαΐνη από την Κολομβία.