Τα πρώτα λόγια του πατέρα μετά την τραγωδία με το αδικοχαμένο βρέφος στην Άρτα, μετέφεραν το MEGA και το Live News. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, αυτή ήταν μια από τις πρώτες φορές που ο πατέρας επωμιζόταν τη μεταφορά του παιδιού του στον βρεφονηπιακό σταθμό και η δύναμη της συνήθειας, φαίνεται να υπερίσχυσε.

Σύμφωνα με το MEGA, ο πατέρας φέρεται να λέει «Ξεκινήσαμε στις 7 το πρωί. Σταμάτησα να πάρω καφέ. Έπειτα αντί να στρίψω για το βρεφονηπιακό, έστριψα για τη δουλειά μου. Το παιδί κοιμόταν. Δεν έκλαιγε, δεν το άκουσα, το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».

Το Σάββατο η κηδεία του παιδιού

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου βρέφους 5,5 μηνών που έχασε τη ζωή του στην Άρτα, όταν ο 37χρονος πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στην Περδικοράχη απ’ όπου κατάγεται η μητέρα. Σύμφωνα με τον Alpha και το TLive, το παιδί πριν κηδευτεί θα πρέπει να έχει βαπτιστεί όπως θα γίνει σε ειδική τελετή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αδικοχαμένο παιδί θα βαπτιστεί Λυδία – Ελένη και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή.

Η κηδεία θα γίνει με δωρεά του γραφείου Τελετών. Εν τω μεταξύ η ιατροδικαστική εξέταση που βγήκε νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του TLive δείχνει ότι το 5,5 μηνών παιδί πέθανε από πνευμονικό οίδημα.

Η δημοσιογράφος Έλενα Στάμου του itv μιλώντας στο Live News του MEGA, σημείωσε πως η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία ως τα δύο αίτια που οδήγησαν το βρέφος στο θάνατο. Οι εξετάσεις δεν σταματούν εδώ, αλλά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα πάνε στο Α/Τ Άρτας.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο πατέρας

Ο πατέρας του άτυχου βρέφους έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στον ανακριτή της Άρτας. Χθες το βράδυ η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στο τραγικό πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.