Σοκ στο πανελλήνιο έχει δημιουργήσει η είδηση του θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους που φέρεται να ξέχασε ο πατέρας του μέσα στο αυτοκίνητό του, στην Άρτα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο τραγικός πατέρας, -στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – μεταφέρθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Άρτας όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την κατάθεσή του ενώ ακολούθως θα επιστρέψει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

O 37χρονος χτες φέρεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Η απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται να πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το παιδί τους. Τότε ο πατέρας πήρε το καλώδιο από μία τηλεόραση και προσπάθησε να κρεμαστεί. 

Μία άλλη τραγική λεπτομέρεια την υπόθεση είναι πως τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου εμπόδισαν τους περαστικούς να αντιληφθούν το παραμικρό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΛΑΣ το βρέφος μεταφέρθηκε από τον πατέρα του περί τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης (9/5) στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, χωρίς σφυγμό και μελανιασμένο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και απεβίωσε.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο 37χρονος περί τις 7:00 το πρωί έφυγε από το σπίτι του, βάζοντας το βρέφος στο ειδικό κάθισμα που υπήρχε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, με σκοπό να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το ξέχασε, πήγε στη δουλειά του με το κοριτσάκι να παραμένει για περισσότερες από 6 ώρες μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο. Μόνο όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο η σύζυγός του και του είπε ότι πήγε να παραλάβει το μωρό και δεν ήταν στο βρεφονηπιακό σταθμό αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί.

Ο ίδιος το μετέφερε στο νοσοκομείο αλλά ήταν πλέον αργά για το άτυχο παιδί.