Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Τρίτη 9/5 οι δύο νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα (8/5) με κινηματογραφικό τρόπο, μετά από φωτιά που έβαλαν σε κατάστημα, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των δύο 21χρονων, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε όταν κατά την κατάσβεση φωτιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων διαπιστώθηκε πως στην ταράτσα παρακείμενου κτηρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας παρκούρ ενώ ο ένας είχε ανέβει στο καμπαναριό εκκλησίας.

Μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο ένας εκ των δραστών κατέβηκε και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους Αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα προκάλεσαν τη φωτιά, όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς.

Έπειτα από έλεγχο, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.