Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε για τη δολοφονία της Καρολάιν και δήλωσε πως «η υπόθεση θα ξεκινήσει ξανά», γιατί η ιατροδικαστής παρουσίασε τρία νέα στοιχεία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο για τον καταδικασμένο πιλότο, πως «εδώ, η βάση της υπόθεση είναι ότι υπάρχει μία ομολογημένη πράξη, άρα αυτό που πρέπει να κριθεί είναι αν τα πραγματικά της 11ης Μαΐου είναι ικανά να πυροδοτήσουν τον βρασμό ψυχής. Το αξιοσημείωτο σήμερα είναι ότι έρχεται η ιατροδικαστής και δίνει τρία νέα στοιχεία».

«Λίγο πριν οδηγηθούμε στην παράνομη πράξη έχουμε βήματα, έχουμε παλμούς και κίνηση, που σημαίνει ότι η Καρολάϊν δεν κοιμόταν. Συνδυάζοντας αυτά με τα στοιχεία που υπάρχουν, όπως είναι το smartwatch και το κινητό, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στο τι πραγματικά συνέβη. Επί της ουσίας η υπόθεση ξεκινάει ξανά με την αξιολόγηση αυτών των στοιχείων», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Θα τιμωρηθεί ο εντολέας μου, αλλά πρέπει να δούμε στον βαθμό που θα γίνει και ποια ήταν η στάση που κράτησε μετά», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται, ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται πως προσπαθεί να «σπάσει» τα ισόβια που του επιβλήθηκαν.

Τι ανέφερε η ιατροδικαστής

Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χάιδω Σπηλιοπούλου, εμφανίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καθώς είχε παέι στον τόπο του εγκλήματος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, όπου εξέτασε το άψυχο σώμα της κοπέλας για να διαπιστώσει πως ο θάνατος επήλθε από την «απόφραξη του στόματος». Μάλιστα, χαρακτήρισε «απίθανο σενάριο» τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κακό έγινε από «σφιχτό εναγκαλισμό».

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που παρατήρησε πως η Καρολάιν φορούσε «smart» ρολόι το οποίο παρέδωσε στην Aστυνομία. Ήταν ένα στοιχείο «κλειδί» καθώς και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει τα τελευταία «αγωνιώδη λεπτά» που η 19χρονη έδινε μάχη, μια «παρατεταμένη και αγωνιώδη προσπάθεια», για να αναπνεύσει.

Από τις καταγραφές του ρολογιού, σύμφωνα με τη μάρτυρα, προκύπτει πως η Καρολάιν για 5 λεπτά προσπαθούσε να αναπνεύσει μέχρι που σταμάτησε η καρδιά της. «Ο θάνατος επήλθε σε περίπου 6 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα. Στα 3 με 4 λεπτά αρχίζει ο εγκέφαλος να καταρρέει» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και πιθανολόγησε πως η κοπέλα αιφνιδιάστηκε στον ύπνο της. «Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έγινε όταν κοιμόταν… Όταν κοιμόταν δεν προλαβαίνει να αντιδράσει» είπε και εκτίμησε πως σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε το θύμα να παλεύει πολύ ώρα, να αντιδράσει.

«Θα φώναζε, δεν πιστεύω πως φώναξε. Θα την άκουγε ολόκληρη η γειτονιά…» ανέφερε η μάρτυρας η οποία τόνισε πως αν είχε ουρλιάξει η 19χρονη θα την είχε αντιληφθεί η γειτόνισσα η οποία, έχει καταθέσει, πως το μοιραίο βράδυ άκουσε το κλάμα του σκύλου.

Η εικόνα της Καρολάιν που αντίκρυσε η ιατροδικαστής πάνω στο κρεβάτι ήταν παραμορφωμένη σε σημείο που αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για άλλο άτομο. Η κοπέλα δεν είχε σημάδια πάλης στο σώμα.