Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν σήμανε συναγερμός στη διάρκεια της νύχτας από φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη συμβολή Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη. Οι Αρχές εντόπισαν δύο άτομα, τα οποία βρέθηκαν κάποια στιγμή πάνω στην εκκλησία του Αγίου Μηνά και άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Τα δύο άτομα τράπηκαν σε φυγή και τότε ξεκίνησε μία τρελή καταδίωξη. Για να ξεφύγουν από το κυνηγητό της αστυνομίας, τα δύο άτομα άρχισαν να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα.

Μάλιστα ο ένας κουκουλοφόρος (με το τσιγάρο στο χέρι) πήδηξε από ταράτσα πάνω σε ένα όχημα της πυροσβεστικής, για να αρχίσει στη συνέχεια να τρέχει.

Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν με αποτέλεσμα να καταφέρουν μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τον ακινητοποιήσουν.

Ο δεύτερος δράστης παρέμενε για κάποια ώρα ακόμη πάνω σε ταράτσα και, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έλεγε σε αστυνομικό ότι «εμείς εδώ ήρθαμε για να ζωγραφίσουμε».

Τελικά κατέβηκε και συνελήφθη, ενώ ο ιερέας της εκκλησίας τον πλησίασε και τον αγκάλιασε.

Σημειώνεται πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκεται για διαρρήκτες ή εάν ήθελαν να κάνουν γκράφιτι στην ταράτσα του κτιρίου.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου και ερευνάται η εμπλοκή τους στην πυρκαγιά.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να τρυπήσουν τα στόρια για να μπουν και σε παρακείμενα καταστήματα ώστε να τη σβήσουν προτού επεκταθεί. Το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το ρεποτάζ της Λίας Χρηστάρα.