Στόχος αγνώστων έγινε λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας (10/4) πολυκατοικία επί της οδού Συνταγματάρχου Γεωργούλα στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με την πληροφορίες, οι άγνωστοι προσέγγισαν την είσοδο – μεταλλική γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας και άφησαν ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, στο οποίο είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τρία γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη που σημειώθηκε ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά, ενώ οι κάτοικοι της ήσυχη γειτονιάς πετάχτηκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους, καθώς ο θόρυβος μέσα στη νύχτα ήταν εκκωφαντικός. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές και μαυρίσματος στην είσοδο – μεταλλική γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας.

Άμεσα ο χώρος αποκλείστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ περισυνέλλεξε υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού. Όπως διαπιστώθηκε από τα τρία γκαζάκια είχαν σκάσει τα δύο, ενώ εντοπίστηκαν και κομμάτια από το μπιτόνι με το εύφλεκτο υγρό.

Την προανακριτική διαδικασία ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος της επίθεσης.