Η Αικατερίνη Αποστολίδου, ιατροδικαστής – τεχνική σύμβουλος του δεύτερου κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού εξέφρασε την άποψη της για τις τραυματικές κακώσεις που έφερε το θύμα και οι δύο τραυματίες.

Η μάρτυρας διαφώνησε με τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων που υπέγραψε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, η οποία ορίστηκε από την Αστυνομία.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την αστυνομία ταυτοποιώντας το όργανο. Στον αριστερό μηρό του Άλκη τα δύο τραύματα παρουσιάζονται ως δύο διαφορετικά. Είναι, όμως, ένα διαμπερές τραύμα, με πύλη εισόδου και εξόδου. Τα τραύματα είναι παρόμοια. Μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη. Σε όποια ιατροδικαστική υπηρεσία να απευθυνθείτε θα σας πουν ότι είναι ένα διαμπερές τραύματα. Για το θανατηφόρο τραύμα η κ. Κοβάτση περιγράφει ότι έχει “ανώμαλα χείλη”. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Είναι εντελώς ομαλό το περίγραμμα του θανατηφόρου τραύματος» κατέθεσε.

Σχετικά με τις κακώσεις κεφαλής ανέφερε ότι: «Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό αλλά με θλων όργανο. Τύπου κλοτσιάς και γροθιάς, όχι με επίμηκες όργανο. Αλλιώς θα έσκιζε το δέρμα, ακόμη κι αν φορούσε σκούφο. Το τραύμα στο ινιακό οστό θα μπορούσε να προκλήθηκε από πέσιμο».

«Αιτία θανάτου είναι η αιμορραγική καταπληξία»

Δίκη Άλκη Καμπανού

Η τεχνική σύμβουλος επισήμανε ότι: «Αν δεν είχαμε το πλήγμα στη μηριαία αρτηρία το πιθανότερο είναι ότι θα ζούσε. Αιτία θανάτου είναι η αιμορραγική καταπληξία».

Η τεχνική σύμβουλος – ιατροδικαστής, για τα άλλα τραύματα που εντοπίστηκαν στη σορό του Άλκη, σημείωσε: «στα χέρια έφερε αμυντικά τραύματα γιατί προσπαθούσε να προστατεύσει το κεφάλι. Έχουμε δύο ρωγμώδη κατάγματα αλλά δεν επέφεραν τον θάνατο. Δεν είχαμε εκτεταμένη αιμορραγία. Αν είχαμε μόνο τραύματα στο κεφάλι δεν θα πέθαινε. Το οίδημα στον εγκέφαλο ήταν προθανάτιο, λόγω κατάρρευσης του οργανισμού. Επειδή έχανε μεγάλες ποσότητες αίματος. Το οίδημα δεν μπορεί να δημιουργηθεί σε 10 λεπτά. Δεν αμφισβητούμε το οίδημα αλλά δεν είναι τραυματικής αιτιολογίας. Στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα θύματά τις πρώτες ώρες έχουν επικοινωνία».

Η μάρτυρας, σύμφωνα με το grtimes, διευκρίνισε ότι ο Άλκης δεν δέχτηκε χτύπημα από λοστό ή ρόπαλο στο κεφάλι για δεν εντοπίστηκε το σχετικό αποτύπωμα.

«Το έχουμε στο άλλο παιδί. Ο ένας από τους νοσηλευόμενους δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με τέτοιο αντικείμενο. Άνοιξε το δέρμα. Άφησε αποτύπωμα και χωρίς να έχουμε κάταγμα”». Η κ. Αποστολίδου ανέφερε πως έκανε τις παραπάνω διαπιστώσεις εξετάζοντας τις φωτογραφίες.

«Πρόκειται για μια αποτύπωση κοντά στην πραγματικότητα. Βέβαια έχεις καλύτερη αντίληψη όταν είσαι παρών. Δεν έχω κάτι διαφορετικό από όσα περιγράφει στην έκθεση της η κ. Κοβάτση. Είναι ασφαλής και η δική μου εκτίμηση γιατί είναι πολύ καθαρή η φωτογραφία». Απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, η μάρτυρας επισήμανε ότι το τραύμα στην μηριαία αρτηρία προκλήθηκε από νύσσον όργανο.