Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες των αρχαιολόγων για τις απειλές που δέχονται από ένοπλους μπράβους στη Μύκονο. Ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου στην Αθήνα αλλά και το απειλητικό μήνυμα σε συνάδελφό του, δεν είναι όπως καταγγέλλεται και τα μοναδικά περιστατικά εκφοβισμού. «Έχουν υπάρξει περιστατικά που συνάδελφοι μας ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους» είπε στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha η κ. Κουτσούμπα, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Αυτό που πρέπει η συντεταγμένη πολιτεία να κάνει είναι, αυτές τις μέρες, τα βεβαιωμένα αυθαίρετα να γκρεμιστούν. Γιατί υπάρχουν υποθέσεις που είναι στον εισαγγελέα. Χτυπάνε έναν από μας, πρέπει να πάρουν την απάντηση από την πολιτεία. Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε» πρόσθεσε η κ. Κουτσούμπα.

Οι αρχαιολόγοι και οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκαν στη Μύκονο ζήτησαν από την Αστυνομία την συνδρομή της απέναντι στις απόπειρες τρομοκράτησής τους σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Με τις μαφιόζικες πρακτικές στη Μύκονο ασχολήθηκε και ο βρετανικός Guardian σε εκτενές του άρθρο με τίτλο «Βία στην Ελλάδα κατά των προσπαθειών να διατηρηθεί η αρχαία κληρονομιά στη Μύκονο».

Έως το καλοκαίρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μεικτά κλιμάκια επιθεωρητών δόμησης θα ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των ελέγχων και θα αποτυπωθούν οι όποιες παραβάσεις.

Σημειώνεται, πως αύριο (28/03), στη Μύκονο θα βρεθούν τα κλιμάκια των ελεγκτών από την Αθήνα προκειμένου να πάνε να κάνουν αυτοψία στα καταστήματα τα οποία έχουν δεχθεί και τις περισσότερες καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις.