Η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» όλο αυτόν τον καιρό που δρούσε στην Ελλάδα, προσπαθούσε να κρύψει απεγνωσμένα τη ρωσική της ταυτότητα. Μάλιστα, η ίδια παρίστανε τη Γαλλίδα στην περιοχή του Παγκρατίου, όπου έμενε και διατηρούσε ένα κατάστημα με πλεκτά είδη.

Η Ρωσίδα «Μαρία Τσάλλα» έκανε μαθήματα ελληνικών προκειμένου να μάθει τη γλώσσα. Σύμφωνα με έναν συμμαθητή της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, η ίδια παρουσιαζόταν ως μια γυναίκα που της άρεσε η φωτογραφία, ενώ έλεγε σε όλους πως κατάγεται από τη Γαλλία.

Ο συμμαθητής της, Χάβι Λαμπούρτ από την Αργεντινή, μίλησε στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, και περιέγραψε τη γνωριμία του με την «Irina A. S.», την περίοδο του 2018 – 2019, όταν οι δυο τους μάθαιναν μαζί ελληνικά. Ο ίδιος ανέφερε πως η Τσάλλα «ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα και καλλιτέχνης. Ταξίδευε στην Ελλάδα και έβγαζε ωραίες φωτογραφίες, είχε μια πολύ καλή κάμερα. Προσπαθούσε να μάθει τη γλώσσα, αλλά δεν ερχόταν πολύ στα μαθήματα».

Ο Χάβι Λαμπούρτ, μιλώντας για την προσωπικότητα της Μαρίας Τσάλλα, δήλωσε πως «φαινόταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν ήταν ανοιχτή στο να δεθεί με κάποιον. Την καλούσαμε για φαγητό, αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις, δεν ήθελε φίλους. Ήταν περίπου 35-36 τότε. Νομίζω ότι μας είχε πει πως κατάγεται από τη Γαλλία».