Από το γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή πέρασαν οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, προκειμένου να απολογηθούν για όσα έγιναν στη μοιραία βάρδια της νύχτας της τραγωδίας στα Τέμπη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής επιμένει πως μέχρι τις 23:00 είχε προβλέψει τρεις σταθμάρχες στη βάρδια. Αυτό δεν συνέβη, καθώς οι δύο σταθμάρχες που εμφανίστηκαν επίσης την Παρασκευή (17/3) στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, είχαν αποχωρήσει τουλάχιστον 40 λεπτά νωρίτερα από τη βάρδια. Αυτό ισχυρίστηκε και ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί, ενώ στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής έγινε διόρθωση με μπλάνκο στις ώρες αποχώρησης. Για την παραποίηση στο βιβλίο, άλλωστε, αναμένεται να υπάρξει και συμπληρωματική ποινική δίωξη. Πάντως, ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστηρίζει πως αποχώρησε κανονικά στην ώρα του, κάτι που επεσήμανε και η συνήγορός του, Σοφία Αποστολάκη αναφέροντας «δούλευε 8ωρο», εξερχόμενο του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Οι τρεις τους, σε κάθε περίπτωση, κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος όπως επίσης για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή. Οι συνήγοροι των τριών κατηγορουμένων ανέφεραν πως θα καταθέσουν υπομνήματα, με τους σταθμάρχες να παίρνουν προθεσμία μέχρι την επόμενη Παρασκευή (24/3).

Κατατέθηκε η πρώτη μηνυτήρια αναφορά

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε μια από τις τραυματίες στη φονική σύγκρουση στα Τέμπη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ανοίγοντας ένα νέο κύκλο στην διερεύνηση της υπόθεσης και βάζοντας στο «κάδρο» πολιτικά πρόσωπα.

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες Θεόδωρος Π. Μαντάς και Συνεργάτες και Λουκάς Θ. Αποστολίδης και Συνεργάτες, που έχουν αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με την οποία στρέφονται σε βάρος παντός υπευθύνου εμ’ω παράλληλα σημειώνουν ότι επιφυλάσσονται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εντολέως τους.

«Με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, ζητάμε την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέωςμας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”» αναφέρεται στην ανακοίνωση.