Ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε γραπτή δήλωση και ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει την αυτόφωρη διαδικασία για παρουσιαστές εκπομπών και ιατροδικαστές, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο «γίνονται γνωστοί» χρησιμοποιώντας το δράμα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο συνήγορος της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «στη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν, εκτός των «δημοσιογράφων» και συνταξιούχοι αστυνομικοί, ιατροδικαστές, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και οποιοσδήποτε δεν σεβάστηκε το τεκμήριο αθωότητος της κυρίας κατηγορουμένης και πλουτίζει καθημερινά από τη δυστυχία της».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας:

«Όπως είναι γνωστό, μόλις ανέλαβα την υπεράσπιση της κυρίας Σ.Π., προσέφυγα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και με δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε σ’ έναν “δημοσιογράφο”, ήδη καταδικασμένο αμετάκλητα για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημίσεως από συνάδελφό μου και στην εκπομπή, όπου αυτός φιλοξενείται καθημερινά, να χρησιμοποιούν στην εκπομπή τους δικόγραφα από τις ποινικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος της εντολέως μου.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα κέρδη της εκπομπής και των παρουσιαστών, τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ από αυτήν την παρανομία, είναι ανώτερα από το σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και γι’ αυτό από σήμερα, θα ενεργοποιήσω κατ’ εντολήν της κυρίας Σ.Π., την αυτόφωρη διαδικασία τόσο για τη συκοφαντική δυσφήμιση που καθημερινά διαπράττουν κατά της εντολέως μου αυτοί και κάποιοι ασυνείδητοι κατά την εντολέα μου ιατροδικαστές της πλάκας, που χρησιμοποιούν τη δυστυχία της για να γίνουν γνωστοί, όσο και για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η ασυδοσία και η παρανομία αδίστακτων δημοσιογράφων και παρουσιαστών θα τελειώσει αμετάκλητα και αυτό θα γίνει από την εντολέα μου και εμένα.

Στη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν, εκτός των «δημοσιογράφων» και συνταξιούχοι αστυνομικοί, ιατροδικαστές, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και οποιοσδήποτε δεν σεβάστηκε το τεκμήριο αθωότητος της κυρίας κατηγορουμένης και πλουτίζει καθημερινά από τη δυστυχία της».