Ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 8 ατόμων εκ των οποίων το ένα είναι ήδη γνωστό στις Αρχές (σ.σ. ένας 17χρονος με καταγωγή από την Αλβανία), σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα ενός 17χρονου έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο.

Μάλιστα, αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και βιντεοληπτικό υλικό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες στον 17χρονο που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αιματηρό επεισόδιο, αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και βιντεοληπτικό υλικό.

Μάλιστα, κάποια απ’ τα ρούχα που φορούσε όταν συνελήφθη, ήταν ίδια με αυτά που φορούσε το βράδυ της επίθεσης, με τον ίδιο να κάνει λόγο για προσωπικές διαφορές και να μην έχει υποδείξει άλλο άτομο. Όπως διαπιστώθηκε το θύμα, μαζί με έναν 18χρονο φίλο του, είχαν κλείσει «ραντεβού» με την παρέα των 8 προκειμένου να διευθετηθεί μία παρεξήγηση που υπήρχε για ασήμαντη αφορμή.

Τελικά, η συζήτηση μετατράπηκε σε άγριο ξυλοδαρμό και μαχαίρωμα του 17χρονου, τον οποίον ο φίλος του πήγε στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες καθώς αιμορραγούσε (σ.σ. τον είχαν καρφώσει στην πλάτη και στα πόδια).

Μάλιστα, εάν παρενέβαιναν διερχόμενοι πολίτες (σ.σ. το περιστατικό έγινε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης) τα πράγματα μπορεί να είχαν πάρει ακόμα πιο άσχημη τροπή, ενώ η μαχαιριά στην πλάτη έφτασε λίγο πριν το πνεύμονα του θύματος.

Τόσο ο 17χρονος όσο και ο 18χρονος φίλος του δεν θυμούνται ποιος ήταν αυτός που τράβηξε μαχαίρι, ενώ αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον 17χρονο με την αλβανική καταγωγή ως το πρόσωπο που ξεκίνησε την άγρια επίθεση.