Έφτασαν το πρωί της Δευτέρας (23/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με τη δίκη να συνεχίζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι 12 νεαροί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη, μεταδίδει το GRTimes.

Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στη Θεσσαλονίκη.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, με το δικαστήριο να προγραμματίζει από τώρα πάνω από 20 δικασίμους μέχρι και τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, το πόρισμα της οποίας ανέφερε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στο σώμα του και χτυπήματα στο κεφάλι.

Από νωρίς το πρωί, είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, έξω από τα Δικαστήρια. Στο σημείο βρίσκονται φίλοι του Άρη οι οποίοι με την άφιξη των 12 κατηγορουμένων, φώναξαν συνθήματα και τους αποδοκίμασαν.