Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τόσο για τους εκτελεστές όσο και για τον εντολέα του «συμβολαίου θανάτου» με θύμα έναν 47χρονο, γνωστό στη Μεσσηνία ως «Αμερικάνος», λόγω του ότι φαίνεται να είχε ζήσει για κάποια χρόνια στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Η μαφιόζικη εκτέλεση σημειώσουμε στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος, στο κέντρο της Καλαμάτας, με τον κατά κόσμο Κώστα Π. να διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά λίγο αργότερα να αφήνει την τελευταία του πνοή καθώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Αμερικάνος», φέρεται να είχε επαφές με κυκλώματα της νύχτας στην περιοχή, με τους δύο δράστες πρώτα να τον γρονθοκοπούν και στη συνέχεια να τον πυροβολούν με πιστόλι.

Από τις μαρτυρίες που έχει συλλέξει η Ασφάλεια, οι δύο δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο του 47χρονου γι’ αυτό και ενώ κινούνταν με μηχανή μπόρεσαν να τον εγκλωβίσουν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σκούρου χρώματος.

Αφού τον πέταξαν στο έδαφος και τον χτύπησαν με μανία, ένας εξ’ αυτών έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον του «Αμερικάνου», ο οποίος εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με την ΕΛ.ΑΣ. να στήνει άμεσα μπλόκα αλλά μέχρι στιγμής να διαφεύγουν της σύλληψης.

Ο Κώστας Π. ή «Αμερικάνος» δεν ήταν πρόσωπο άγνωστο στις Αρχές, καθώς έδινε το «παρών» στο οικείο αστυνομικό τμήμα, με τις πληροφορίες να τον θέλουν μπλεγμένο σε υποθέσεις ναρκωτικών.