Για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη, διώκεται ο «ψευτογιατρός», ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή» θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του. Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια ανακριτή.

Συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία (σ.σ. τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις), όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.