Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του επονομαζόμενου «ψευτογιατρού» της Θεσσαλονίκης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τουλάχιστον 15 περιπτώσεις ασθενών με νευρολογικές παθήσεις που εξαπατήθηκαν, ενώ έχουμε και 5 θανάτους.

Την ίδια ώρα, θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες να δημοσιευτούν με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθούν και άλλα θύματά του. Από την ΕΛ.ΑΣ. έρευνες έγιναν σε Αθήνα (σ.σ. συγκεκριμένα στο σπίτι του 65χρονου «ψευτογιατρού» στο Κορωπί), στη Θεσσαλονίκη και στη Γερμανία (σ.σ. στο σπίτι του συνεργού του στη Στουτγάρδη). Πρόκειται για έναν Γερμανό που είναι γιατρός, ωστόσο, εμφανιζόταν στα θύματά του στην Ελλάδα ως γενετιστής και νευρολόγος.

Ο 65χρονος Έλληνας και πρωταγωνιστής του κυκλώματος δεν είχε καμία ιατρική ιδιότητα και δήλωνε στα θύματά του «νευρολόγος» ή «φυσίατρος». Οι δυο τους ζητούσαν από τους ασθενείς από 10.000-25.000 ευρώ για την κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα που υποτίθεται ότι έκαναν στα θύματα τους.

Το συνολικό κέρδος τους υπολογίζεται από τις Αρχές στις 900.000 ευρώ. Η δράση τους ξεκίνησε το 2009 και συνεχίστηκε έως το 2020, ενώ η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στη Θεσσαλονίκη.