Ένα σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές συνοδό ασθενή και έναν γιατρό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (8/1), στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα cretalive.gr 22χρονος με πρόβλημα σακχάρου, βρέθηκε στο Κ.Υ. συνοδευόμενος από 23χρονο φίλο του, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη αγωγή ινσουλίνης, καθώς γίνονταν προσπάθειες για τη ρύθμιση του διαβήτη του. Οι νεαροί ωστόσο ήθελαν να απομακρυνθούν από το χώρο, με τον γιατρό ακολουθώντας τους, απευθυνόμενος στον ασθενή να τον προτρέπει να μη φύγει γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Τότε ήταν που ο συνοδός του νεαρού -εικάζεται πως εκείνος και ο φίλους του είχαν καταναλώσει αλκοόλ- εκνευρίστηκε όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες και επιτέθηκε στο γιατρό, σπρώχνοντάς τον με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω βαρύτατα χτυπημένος.

Ο γιατρός μάλιστα, πάντα με τις ίδιες πηγές, νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με κατάγματα στο δεξί του ισχίο και στα πλευρά.

Για το συμβάν ο γιατρός έκανε αναφορά στο ΑΤ Φαιστού και δεν υπέβαλε κάποια μήνυση, ωστόσο επιφυλάσσεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του καταδίκασε το επεισόδιο και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το συμβάν.

Η ανακοίνωση

Ο Ι.Σ.Η. καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βιαιοπραγία ενάντια του ιατρού εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στις 8 Ιανουαρίου 2023. Ο συνάδελφος δέχτηκε βάναυσο χτύπημα από συνοδό ασθενούς, την ώρα που προσπαθούσε να τον περιθάλψει με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εξαιτίας της επίθεσης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου .

Ο Ι.Σ.Η., πέρα από την καταδίκη, θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον συνάδελφο και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. Καλεί επίσης την 7η Υ.ΠΕ., σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές, να προβούν στις δέουσες ενέργειες με σκοπό την αποτροπή των επαναλαμβανόμενων βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού, όχι μόνο του συγκεκριμένου Κ.Υ., αλλά και των υπολοίπων δομών Π.Φ.Υ. στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Με ανάρτησή του τώρα στο Facebook το απόγευμα της Δευτέρας (9/1), ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Μανώλης Μεραμβελιωτάκης – την οποία επίσης δημοσιεύει η ιστοσελίδα cretalive.gr – κάνει λόγο για «ένα δυο αλήτες» που χαλάνε το όνομα της Μεσαράς.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η αιτία της απαράδεκτης επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου του ήταν η εντύπωση (!) ότι ο γιατρός έβαζε στον ασθενή εμβόλιο κατά του κορονοϊού! Έκανε λόγο επίσης για πισώπλατη επίθεση, αλλά περιγράφοντας και την αυταπάρνηση των «υπηρετών» του πολύπαθου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σημείωσε ότι ο τραυματισμένος γιατρός, τέλειωσε την εφημερία του και κατόπιν μετέβη στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκαν τα κατάγματα στο ισχίο και στα πλευρά.

Απευθύνεται και στο δήμαρχο, ανακαλώντας δέσμευση για εγκατάσταση καμερών μετά από ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν. Απευθύνεται όμως και στον ίδιο το δράστη της επίθεσης, λέγοντας πως υπερηφανεύεται στα καφενεία για την πράξη του!