Ένταση στο Πρωινό του ANT1 με τις νέες – ανατριχιαστικές πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή για την υπόθεση για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον. Πρόκειται για την καταγγελία που έκανε γείτονας του σπιτιού όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά ο 15χρονος μαθητής στο Ίλιον.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», την ώρα της απολογίας του έβδομου από τους οκτώ κατηγορούμενους ανήλικους για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον, ο περίοικος είπε ότι μια ημέρα από το σπίτι ακούστηκαν οι σπαρακτικές εκκλήσεις μιας κοπέλας που φώναζε προς τους νεαρούς «όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν ενημέρωσε την Αστυνομία για την κακοποίηση που φέρεται να υφίστατο το κορίτσι, κίνηση η οποία προκάλεσε την έκπληξη και την αντίδραση της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίας Δημογλίδου, η οποία μιλώντας αμέσως μετά στην εκπομπή «Το Πρωινό» απόρησε «πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κοιμάται ήσυχος, όταν ήταν μάρτυρας της κακοποίησης ενός παιδιού;».

Όσα είπε ο γείτονας, στην εκπομπή «Το Πρωινό», για όσα γίνονταν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι:

«Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών μαζευόταν για περισσότερο από έναν χρόνο σε αυτό το σπίτι . Είχαν διαμορφώσει τον πίσω χώρο του σπιτιού για να κάνουν τα «πάρτι τους». Έβαζαν δυνατή μουσική , έπιναν, έβριζαν και φώναζαν. Από την αρχή που τους βλέπαμε έλεγα ότι αυτό δεν θα έχει καλή κατάληξη… Το σπίτι το άνοιγε ο γιος οικογένειας που μένει δίπλα. Ήταν της γιαγιάς του.

Το καλοκαίρι έγινε ένα περιστατικό που μας σόκαρε! Είχε μαζευτεί η παρέα , κάποιοι κάθονταν έξω και ορισμένοι είχαν μπει στο δωμάτιο που βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου. Ακούσαμε ξαφνικά φωνές και τρομάξαμε. Ένα κορίτσι φώναζε: «Όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με». Παγώσαμε. Ήμασταν έτοιμοι να καλέσουμε την αστυνομία αλλά μετά δεν ξανακούσαμε να φωνάζει το κορίτσι ή κάποιος άλλος. Δεν το είχαμε καταγγείλει τότε. Αν το είχαμε κάνει πιθανόν να είχε γλυτώσει τον βιασμό ο 15χρονος. Ελπίζω αυτή η κοπέλα, αν τυχόν της έκαναν κάτι τότε, να βρει τη δύναμη τώρα που μίλησε και ο μαθητής να καταγγείλει αυτό που συνέβη.

Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τον βιασμό του παιδιού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμμορία ανηλίκων με ορισμένα παιδιά που είναι άκρως παραβατικά. Έχουν εμπλακεί σε επεισόδια. Το καλοκαίρι ,πριν από το περιστατικό με το κορίτσι, είχε έρθει η αστυνομία επειδή έκαναν ένα πάρτι στην πίσω αυλή. Είχαν βάλει πολύ δυνατά τη μουσική, φώναζαν και έσκαγαν κάτι, βεγγαλικά ή δυναμιτάκια που έκαναν θόρυβο. Ουδείς από τη γειτονιά τολμούσε ή τολμά να μιλήσει. Κι εγώ τρέμω γιατί μένω στη γειτονιά. Ξέρω ότι και φυλακή να πάνε, όταν θα εκτίσουν την ποινή τους θα είναι γεμάτοι οργή και θα ψάχνουν να ξεσπάσουν…»

Αμέσως μετά από την προβολή της μαρτυρίας του γείτονα, στην εκπομπή μίλησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, αναφέροντας πως όσα άκουσε προκαλούν τα συναισθήματα της και ως μητέρας δύο παιδιών και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Κανένας πολίτης δεν θα ήθελε η φωνή αυτή, να είναι η φωνή του παιδιού του. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας πολίτης φοβάται να καλέσει ανώνυμα το 100 για κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία στην Ελλάδα δίνει το δικαίωμα για ανώνυμες καταγγελίες. Αν υπήρχαν καταγγελίες και υπήρχε επανειλημμένα παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση. Πως μπορεί να κοιμάται αυτός ο άνθρωπος, όταν ήταν μάρτυρας της κακοποίησης ενός παιδιού;».

Τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή έκαναν την Φωτεινή Πετρογιάννη να ξεσπάσει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το θέμα οι γονείς και τα υπόλοιπα παιδιά.

«Παίρνεις την πέτρα και την στύβεις, όταν ακούς ένα κορίτσι να ουρλιάζει. Κάτσε στη γαλαρία και μην τοποθετηθείς καθόλου. Δεν μπορείς να λες ότι άκουγα ένα κοριτσάκι να ουρλιάζει και δεν πήρα τηλέφωνο», είπε η Φωτεινή Πετρογιάννη και ο Τάσος Τεργιάκης της απάντησε: «Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όταν ξέρεις ότι στην γειτονιά υπάρχει ο πατέρας αυτουνού και μπορεί να σου χτυπήσει το κουδούνι, ή να έχει όπλα ή ναρκωτικά».

Η Φωτεινή Πετρογιάννη είπε σε έντονο τόνο «Μη μιλάς, κάτσε στη σιωπή σου… Τώρα τι λέτε; Εύχομαι το κορίτσι αυτό να είναι καλά και εύχομαι να πάει να μιλήσει; Εσύ τι έκανες; Εσύ τι θα έκανες; Δεν θα έπαιρνες τηλέφωνο; Εγώ ξέρω ότι και οι τέσσερις εδώ θα φέρναμε τον κόσμο ανάποδα, αν ακούγαμε ένα παιδί να ουρλιάζει».

«Θα γυρίζαμε τον κόσμο ανάποδα, είτε ως χαρακτήρες, είτε γιατί έχουμε μια δύναμη λόγω της δουλειάς που κάνουμε, να το πούμε για να είμαστε ειλικρινείς», της απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας.