Για υπεξαίρεση 263.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε πρώην ταμίας του δήμου Βόλου.

Ο κατηγορούμενος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ παραδέχθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την πράξη του αλλά υποστήριξε πως το ποσό που πήρε ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ και όχι αυτό για το οποίο καταδικάστηκε.

Το έλλειμμα κατά τις ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκε το 2016 όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, ενημέρωσαν τον τότε δήμαρχο Βόλου, Θάνο Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ. Η έρευνα που ακολούθησε απέδειξε ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο.

Ο πρώην εργαζόταν ως ταμίας στον δήμο και παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, καθώς οι σχετικές διώξεις σε βάρος του είχαν ασκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018.

Κατά την ΕΔΕ που διενήργησε διαπιστώθηκε πως ο δήμος είχε δείξει ότι ο ταμίας υπεξαίρεσε ποσό 270.000 ευρώ, κάτι που είχε διαπιστωθεί και από τους ορκωτούς λογιστές.