Χειροπέδες σε 16 άτομα φόρεσαν οι άνδρες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Τρίτη (7/12) στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στις κινητοποιήσεις στην Αυλίζα Αχαρνών για τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά. Παράλληλα τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια προχώρησε σε 21 προσαγωγές ατόμων και οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Εκτός όμως από τα Εξάρχεια επεισόδια έγιναν χθες το βράδυ και στην Αυλίζα Αχαρνών, όπου ομάδες νεαρών Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, άναψαν φωτιές στην περιοχή και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα επεισόδια στην Αυλίζα Αχαρνών έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι 6 από σκάγια και οι υπόλοιποι 4 από ρίψεις αντικειμένων.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός Αιγάλεω καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι Ρομά πέταξαν πολλά ογκώδη αντικείμενα στο οδόστρωμα και αναμένεται συνεργείο για να τα απομακρύνει.