Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε στις 03:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/12) όχημα το οποίο ανήκει σε άτομο που εργάζεται στην ιταλική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα.

Το περιστατικό συνέβη σε μεζονέτα της οδού Μπλέσσα στου Παπάγου, με τους άγνωστους να προσεγγίζουν τον χώρο και να τοποθετούν εμπρηστικό μηχανισμό σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε καταστράφηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο και προκλήθηκαν μικρότερες υλικές ζημιές σε ένα δεύτερο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες και 6 οχήματα, ενώ υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού περισυλλέχθηκαν από αστυνομικούς και μεταφέρθηκαν για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας» προσθέτει.