Πρώην εθελοντής της «Κιβωτού του Κόσμου» που εργάστηκε για οκτώ χρόνια ανέφερε ότι έχει δει με τα μάτια του, άτομα από τη ΜΚΟ να χτυπούν μικρά παιδιά και μάλιστα σε σημεία που δεν έβλεπαν οι κάμερες.

Το άτομο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφερε πως «παίρνανε τα παιδιάκια, επειδή μέσα η “Κιβωτός” ήταν γεμάτη κάμερες για να μη φαίνονται, τα πηγαίνανε σε κάποια δωμάτια και τα κακοποιούσανε, όταν λέω κακοποιούσαν εννοώ για ξύλο. Μέσα εκεί πέρα, ώστε να μη φαίνονται και να μη βλέπουν και τα άλλα παιδιά. Μάλιστα, τα απειλούσαν κιόλας ότι ξέρετε δεν θα πείτε τίποτα, γιατί θα υπάρχουν κι άλλες συνέπειες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «ήτανε πάνω στο εστιατόριο εκεί που τρώγανε τα παιδιά, τους φώναζε, τα χτυπούσε. Εν τω μεταξύ τους έβαζε λιγοστές, πάρα πολύ λιγοστές μερίδες. Τους έβαζε και τρώγανε όλα τα ληγμένα, ενώ στον πάτερ και στους συνεργάτες του έβαζε τα καλύτερα. Αυτό το έχω δει με τα μάτια μου.

«Σωματοφύλακες όχι δεν είχε. Αυτό που αναφέρεται, ότι λένε και καλά ότι ήταν εργαζόμενοι της “Κιβωτού”. Αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα είχε δίπλα του ή τις περισσότερες φορές δύο αστυνομικούς. Όταν ήταν αυτοί οι δύο αστυνομικοί μαζί του, δεν μπορούσες να τον πλησιάσεις, να του μιλήσεις, δε σε αφήνανε. Σε κοιτάγανε περίεργα, όταν ήτανε να πας να πάρεις τρόφιμα κάτω στην αποθήκη, φυλάνε τον χώρο και κάνανε face control», ανέφερε στη συνέχεια.