«Δεν με ενόχλησε κανένας από τους δυο» ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος υπηρέτησε ως επίκουρος στην εισαγγελία διαφθοράς την περίοδο που ερευνούσαν μαζί με τον συνάδελφο του Στέλιο Μανώλη την υπόθεση Novartis, κατέθεσε πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του παρέμβαση του πρώην υπουργού στην τότε επικεφαλής της εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει εάν ποτέ ο κ. Παπαγγελόπουλος ενόχλησε την κα Ράικου;

Μάρτυρας: Όχι απολύτως τίποτα και δεν είχα έρθει ποτέ σε υπηρεσιακή επαφή με την κα Ράικου.

Πρόεδρος: Σας ενόχλησε κανείς;

Μάρτυρας: Κανένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Πρόεδρος: Παρέμβαση του κ.Παππαγγελόπουλου στην κα. Τουλουπάκη αντιληφθήκατε;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου.

Πρόεδρος: Αν είχε υπάρξει, θα το καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Εικάζω, ναι… αν έβλεπα συνεχείς διαφωνίες .

Καταθέτοντας για τις αναφορές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αφορούσαν την μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015, επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τις χαρακτήρισε «αμυντικά κείμενα» από τα οποία δεν προέκυπταν πολιτικά πρόσωπα ή αδικήματα και υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην σταλούν σε συγκεκριμένο χρόνο αμελλητί στη Βουλή, ενέργεια για την οποία αποδίδεται στην Ελένη Τουλουπάκη το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

« Τις φυλλομέτρησα ως έγγραφα όταν πήγα στην Εισαγγελία Διαφθοράς . Δεν εντόπισα το φερόμενο ως καταγγελτικό σε βάρος πολιτικού προσώπου περιεχόμενο. Τότε τις θεώρησα ως «αμυντικά κείμενα» . Υπογραφόταν, μάλιστα, από πρόσωπο που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας την περίοδο που σύμφωνα με του προστατευόμενους μάρτυρες έλαβαν χώρα όσα κατήγγειλαν. Δεν τις θεώρησα σημαντικές και δεν τις ανέφερα στην κυρία Τουλουπάκη. Ήταν προφανές κατά τη γνώμη μου ότι δεν ήθελαν να καταμηνύσουν συγκεκριμένο πρόσωπο και δη πολιτικό, όπως δεν κατήγγειλαν και συγκεκριμένη πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος σημείωσε ότι η Ελένη Τουλουπάλη «έλαβε γνώση των επίμαχων αναφορών από τον ίδιο «περίπου μία εβδομάδα πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή και για το συγκεκριμένο πρόσωπο (σ.σ. κ. Κουρουμπλή)». Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την άποψη πως η «διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τον κ. Κουρουμπλή προέκυψε μετά το τέλος της εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων . Μέχρι τότε δεν είχα αναφέρει τίποτα στην κυρία Τουλουπάκη».

Ο μάρτυρας στην κατάθεση του, επιπλέον, ανέφερε πως ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου τον είχε ρωτήσει σχετικά με το ενδεχόμενο να ερευνάται για φοροδιαφυγή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

«Όταν με ρώτησε κοίταξα και του λέω αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάτι. Σαν προϊστάμενος δεν είναι περίεργο να ρωτήσει. Θα μπορούσε να υπάρχει δικογραφία. Είχαμε ευχέρεια και εμείς να ανοίγουμε δικογραφίες» τόνισε ο κ. Ντζούρας ο οποίος στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι ο κ. Αθανασίου δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο για παρέμβαση του κατηγορούμενου πρώην υπουργού με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση.