Κλήση για να καταθέσει το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εστάλη στον εκδότη της εφημερίδας Documento και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας για το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου στάθηκαν η αφορμή να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια μίας ακόμα ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Οι λίστες που δημοσιοποίησε η εφημερίδα βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης με τους φακέλους που αφορούν στην υπόθεση να τις χειρίζονται οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, οι οποίοι και ερευνούν τις συναφείς δικογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τόσο την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων με κοινό παρονομαστή τις υποθέσεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων , όσο και την ποινική αναβάθμιση της έρευνας.