«Οι αστυνομικές έρευνες δεν γίνονται σε δημοσιογραφικό – τηλεοπτικό χρόνο. Επίσης είναι ευνόητο ότι τα εντάλματα και οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται αλλά εκτελούνται», ξεκαθαρίζει στο Newsbeast πηγή της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει όλες τις IP των 212 ατόμων που επικοινώνησαν με το προφίλ που είχε δημιουργηθεί για τη 12χρονη σε εφαρμογή γνωριμιών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που βρισκόταν πίσω από τις κώδικες ονομασίες, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς δεν έμειναν στις διαδικτυακές συνομιλίες αλλά πλήρωσαν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους στο παιδί.

Γι’ αυτό και η κατάθεση που θα δώσει τα προσεχή 24ωρα η 12χρονη στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, είναι «κλειδί» για την πορεία της υπόθεσης. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι στο κορίτσι θα επιδειχθούν φωτογραφίες υπόπτων προκειμένου να αναγνωρίσει ποιοι από αυτούς την είχαν βιάσει. Στο κάδρο των ερευνών παραμένουν και οι 10 που είχαν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ τις προηγούμενες ημέρες υποστηρίζοντας ότι είχαν συνομιλήσει με το προφίλ της 12χρονης, χωρίς όμως να κλείσουν ραντεβού μαζί της.

Τέλος, όπως ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναμένεται εισαγγελική διάταξη για να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες όσων έχουν συλληφθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.